Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek, AA Spor Masası'na konuk oldu (2):

TAKİP ET

"Cumhuriyet'in 100. yılındaki şampiyonluğu çok değerli görüyor ve bu dönemde şampiyon olmak istiyoruz" - "Sacha Boey ve Victor Nelsson'un yanında 3-4 oyuncuya daha teklif var" - "Türkiye'de en önemli futbol markası Galatasaray olduğu için Ronaldo ve Galatasaray isimlerinin beraber anılması son derece olası ama koşullarımızın onun beklentisini karşılayacak nitelikte olacağını düşünmüyorum"

Spor Masası'nda gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Sarı-kırmızılı camia için çok önemli bir sene yaşandığını ve şampiyonluğu akamete uğratmamak adına ellerinden geleni yapacaklarını vurgulayan Özbek, "Devre arası transfer dönemine girerken teknik heyetin bize rapor sunmasını bekliyoruz. Galatasaray, bu sene şampiyonluk yolunda çok iddialı. Bunun akamete uğramaması için eksiklerimiz varsa tabii transferlerini yapacağız. Elbette Galatasaray'ın finansal boyutta geldiği noktayı ihmal etmiyoruz." ifadelerini kullandı.

Sezon başı yapılan önemli transferleri, "Yönetim kesenin ağzını açtı" şeklinde yorumlandığını ve bunun doğru olmadığını anlatan Özbek, şöyle devam etti:

"Dünya yıldızları geldi, hakikaten yapılan transferler Avrupa'da piyasası olan futbolcular. Geçmişte 1-2'sinin gelmesi bile büyük olaydı. Bugün 6-7'sini transfer ettik ama ben asıl başarıyı şurada görüyorum, bütçenin de sabit tutulması büyük başarı. Geçen sene takım hangi bütçeyle oynamışsa bu sene de onunla oynuyor. Ona çok dikkat ettik. 26 oyuncu gitti, 13 oyuncu geldi. Takımın oyun tarzı ve başarısı ortada. Elbette şunu hep düşünmemiz lazım, sakatlık ve cezalar oluyor. Şampiyonluğa giden yolda 1 maç dahi çok önem kazanıyor. Kadro eksikliği hissetmememiz lazım. Okan hoca ve ekibinin bize vereceği rapor çok önemli."


- "Ronaldo'ya hayır demek mümkün değil"

Dursun Özbek, transferde adı Galatasaray ile anılan dünyaca ünlü yıldız futbolcu Cristiano Ronaldo'ya kimsenin hayır diyemeyeceğini ifade etti.

Ekonomik açıdan bu transferi mümkün görmediğinin altını çizen Özbek, şunları aktardı:

"Ronaldo'ya hayır demek mümkün değil. Ronaldo'yu hangi hoca veya hangi yönetim kadrosuna almak istemez. Sadece futboluyla değil, uluslararası ünü ve kulübe sağlayacağı getirilerle 'Ronaldo'yu istemiyorum' diyemezsiniz ama şöyle bir yönü var, elbette isteriz ama futbol ekonomisinin getirdiği koşullar çerçevesinde Ronaldo'nun Galatasaray'da oynayacak mali yapıya sahip miyiz değil miyiz ona bakmak lazım. Bu yakıştırma nereden geliyor. Şimdi Ronaldo en önemli 1-2 futbolcudan birisi. Millet bunu Galatasaray'a yakıştırıyor. Çünkü Galatasaray da dünya markası. Türkiye'de en önemli futbol markası Galatasaray olduğu için Ronaldo ve Galatasaray isimlerinin beraber anılması son derece olası ama koşullarımızın onun beklentisini karşılayacak nitelikte olacağını düşünmüyorum."


- "Bıraktığımız yerden daha iyi olacağız"

Dursun Özbek, ligde Dünya Kupası arasından önceki performanslarını artırarak sürdüreceklerine inandığını belirtti.

Takımın geç kurulduğunu ve hazırlık sürecinin uzun sürdüğünü dile getiren Özbek, "Bu 45 gün arada takımın yaptığı kamp, oradaki görüntüler, çalışmalar, arkadaşlık ve özellikle Okan hocanın oluşturduğu sevgi, arkadaşlık durumu takımı çok etkiledi. Antalya kampına gittim, keyifli kamp dönemi geçirdik. Bunun performansı biraz daha ileri taşıyacağını düşünüyorum. Herkes 'en üste çıktık oradan geri gelir miyiz?' diyor ama öyle bir şey yok. Performansımız, bıraktığımız yerin biraz üstünde olacaktır." değerlendirmesinde bulundu.

Kadrolarında birçok oyuncuya tekliflerin olduğunu ve kimseyi satmayı planlamadıklarını anlatan Özbek, şunları kaydetti:

"Birçok oyuncumuza teklif var. Şu anda hiçbir oyuncuyu satma niyetimiz yok. İyi bir kadromuz var ve şampiyonluğa gidiyoruz. Cumhuriyet'in 100. yılındaki şampiyonluğu çok değerli görüyor ve bu dönemde şampiyon olmak istiyoruz. Sacha Boey ve Victor Nelsson'un yanında 3-4 oyuncuya daha teklif var. Güzel kadro var, teklifler normal. Kimseyi satmayı düşünmüyoruz. Bu kadroyla şampiyonluk yolunda devam edeceğiz. Eksiklerimiz varsa teknik heyet raporuyla değerlendirmeye alırız. Şampiyonluk yolunda arızaya uğramak istemiyoruz."

Kiralık oyuncuları Mauro Icardi ve Milot Rashica'yı imkanlar çerçevesinde kadrolarında tutmak isteyeceklerinin altını çizen Özbek, şampiyonluk yarışına ilişkin, "Cumhuriyet'in 100. yılında rakipler de aynı amacı güdüyor. Lige verilen önem ve maçların keyfi daha da artıyor. Çok güzel bir yarış olacağını düşünüyorum. Bu yarışın centilmence sahada olması çok önemli. Kimsenin kafasında soru işareti kalmaması lazım. Herhangi bir sorunun olmaması lazım. Bundan sonraki dönemde ümidim adil, centilmence ligi bitiririz ve sonunda da inşallah Galatasaray şampiyon olur." şeklinde görüş belirtti.

Özbek, yeni yılda deplasmanda oynayacakları Fenerbahçe derbisine yönetim kurulu üyeleriyle gideceklerini ve 3 puanla döneceklerini iddia etti.

(Devam edecek)

Dursun Özbek FUTBOL Galatasaray SÜPERLİG