Galatasaray Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı, Şampiyonlar Kupası'nda mücadele edecek

TAKİP ET

Sarı-kırmızılı ekip, grup maçlarını 2-5 Şubat'ta İspanya'nın Bilbao kentinde oynayacak

Galatasaray Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı, Uluslararası Tekerlekli Sandalye Basketbol Federasyonunun (IWBF) 2023 yılı faaliyet programında yer alan Şampiyonlar Kupası'nda Türkiye'yi temsil edecek.

Tekerlekli sandalye basketbolunda Avrupa'nın en prestijli organizasyonunda 14 takım, 3 grupta mücadele edecek. Gruplardan 2'sine İspanya, 1'ine ise Avusturya ev sahipliği yapacak.

Galatasaray ile toplam 5 takımın yer aldığı A Grubu karşılaşmaları, 2-5 Şubat'ta İspanya'nın Bilbao kentinde oynanacak. Sarı-kırmızılı ekip, 2 Şubat Perşembe günü sırasıyla Fransa'nın Hornets, İspanya'nın Bidaideak takımlarıyla karşılaşacak. Galatasaray, 5 Şubat Pazar günü ise İtalya'nın DECO Metalferro Amicacci ve İngiltere'nin Manchester Revolution takımlarıyla karşı karşıya gelecek.

Organizasyonla ilgili açıklamalarda bulunan Galatasaray Başantrenörü Sedat İncesu, yeni tip koronavirüs salgınından sonra Avrupa çapında düzenlenen ilk turnuva olduğunu belirterek, "Avrupa'ya pandemi sonrası tekrar dönmek hem kulüp hem de takım olarak bizleri çok mutlu ediyor." ifadelerini kullandı.

Uluslararası turnuvalarda aldıkları başarılı sonuçları hatırlatan İncesu, "Galatasaray Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı olarak 2008-2018 arasında 11 Avrupa kupasına katıldık. 5 Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu, 2 Avrupa Ligi şampiyonluğu toplamda 7 şampiyonluk ve 1 ikincilik olmak üzere 8 kez ülkemize ve kulübümüze büyük başarılar kazandırdık. Hem kulübümüzü hem de yaşanacak yeni başarılarla spora başlama motivasyonu ve heyecanını bulacak çocuklara ilham olmak için ülkemizi ve federasyonumuzu temsil etmeye gidiyoruz. Kalbimiz Avrupa kupalarına katılan tüm takımlarımızla beraber. Hepsine başarılar diliyoruz." şeklinde görüş belirtti.

Takım kaptanı Fikri Gündoğdu ise "Ülkemizi ve Galatasaray Kulübünü yurt dışında başarıyla temsil etmenin onurunu ve gururunu yaşıyoruz. Oynadığımız tüm maçları kazanıp kupaya bir adım daha yaklaşmak istiyoruz. Ülkemizi diğer Avrupa kupalarında temsil eden tüm takımlarımıza gönülden başarılar dilerim." değerlendirmesinde bulundu.

IWBF Şampiyonlar Kupası Tekerlekli sandalye basketbol Uluslararası Tekerlekli Sandalye Basketbol Federasyonu