Gazi Üniversitesinden deprem bölgesine ramazan yardımı

TAKİP ET

Gazi Üniversitesi, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen bölgelere ramazan ayı için gıda ve hijyen malzemesi...

Gazi Üniversitesi, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen bölgelere ramazan ayı için gıda ve hijyen malzemesi gönderdi.

Üniversiteden yapılan açıklamaya göre, iki gün önce yardım malzemeleriyle yola çıkan 4 otobüs, 1 minibüs ve 1 kamyon deprem bölgesine ulaştı.

Ramazan ayı nedeniyle hazırlanan yardım malzemelerini AFAD koordinasyon merkezleri ve kaymakamlıklara teslim eden ekipler, depremzede çocuklarla da yakından ilgilendi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Gazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Musa Yıldız, depremlerin ardından düzenledikleri yardım kampanyası kapsamında daha önce de 17 tır ve 3 kamyonu deprem bölgesine gönderdiklerini bildirdi.

Rektör Yıldız, hekim ve sağlık çalışanlarından oluşan 3 ekip, 2 teknik ekip ve üniversitenin acil destek ekibinin de bölgede hizmet verdiğini aktardı.

Üniversiteye ait misafirhanenin Ankara Valiliği ile koordineli şekilde depremzedelere tahsis edildiğini belirten Yıldız, üniversite hastanesinden de bugüne kadar 600'e yakın depremzedenin sağlık hizmeti aldığını kaydetti.

adıyaman gazi üniversitesi Gazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Musa Yıldız Kahramanmaraş merkezli depremler Ramazan ayı