Gaziler, İsveç'in Ankara Büyükelçiliği önünde gösteri düzenledi

TAKİP ET

Türkiye Muharip Gaziler Derneği ile Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği üyeleri, terör örgütü...

Türkiye Muharip Gaziler Derneği ile Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği üyeleri, terör örgütü PKK/YPG destekçilerinin İsveç'teki provokasyonlarını protesto etti.

İsveç'in Ankara Büyükelçiliği önünde bir araya gelen dernek üyeleri adına konuşan Türkiye Muharip Gaziler Derneği Genel Başkanı Beyazıt Yumuk, terör örgütü destekçilerinin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik provokasyonlarını kınamak için toplandıklarını belirtti.

İsveç'in NATO'ya üyelik başvurusunu anımsatan Yumuk, "Aynı saflarda bulunmamız için bizden destek bekleyecekler, Türkiye Cumhuriyeti bunların hepsini dikkate alacaktır. Ne yazık ki terör destekçileri, terör besleyicileri bu ortamda böyle devam ettiği müddetçe her zaman için bizleri karşısında bulacaktır." dedi.

Protestoya katılan, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Genel Başkanı Mustafa Işık da "Terörle mücadelede binlerce şehit vermiş Türkiye Cumhuriyeti'nin Sayın Cumhurbaşkanına, Stockholm'deki belediye binası önünde yapılan çirkin saldırıyı şehit aileleri ve gaziler olarak biz de nefretle kınıyoruz. Bu nefret suçu, ırkçılık suçu asla kabul edilemez." diye konuştu.

Işık, İsveç hükümetinin, derhal görevini yerine getirerek, bu örgüt mensupları hakkında işlem yapmasını istedi.

İsveç'teki provokasyonlar Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Türkiye Muharip Gaziler Derneği