Gaziosmanpaşa'da GOPAŞ Kentsel Dönüşüm Projesi Temel Atma Töreni yapıldı

TAKİP ET

Gaziosmanpaşa'daki GOPAŞ Merkez Evleri Kentsel Dönüşüm Projesi Temel Atma Töreni gerçekleştirildi.Sarıgöl...

Gaziosmanpaşa'daki GOPAŞ Merkez Evleri Kentsel Dönüşüm Projesi Temel Atma Töreni gerçekleştirildi.

Sarıgöl Mahallesi'nde düzenlenen törende konuşan AK Parti İstanbul Milletvekili adayı İsmail Emrah Karayel, kentsel dönüşümde AK Parti hükümeti ve belediyelerin yaptığı çalışmalara değindi.

Kahramanmaraş merkezli depremlerde kentsel dönüşümün öneminin daha net ortaya çıktığını dile getiren Karayel, şöyle konuştu:

"Birilerinin 'rantsal dönüşüm' diyerek engellediği dönüşüm yerleriyle AK Parti belediyelerinin Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımızın ve bu konudaki tarafların uzlaşarak, anlaşarak dönüşüme soktuğu yerlerin farkını çok net bir şekilde gördük. Zemin ne kadar mümkün olmasa da kentsel dönüşümle yapılan yerlerde binalarımız ağır hasar almış olsa bile ki çoğu ağır hasar almadı, onların içindeki canların sağlam bir şekilde dışarıya çıkmaya müsaade ettiğini gördük."

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kısa süre önce Kentsel Dönüşümde Yarısı Bizden Kampanyası'nı Gaziosmanpaşa'dan başlattığını hatırlatan Karayel, vatandaşın bu kampanyaya çok büyük rağbet gösterdiğini anlattı.

Karayel, İstanbul'da kentsel dönüşümünün önündeki en büyük engellerden birisinin İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu olduğunu savunarak, "Dün Sarıyer'deydim. Sarıyer'deki insanlar isyan etmiş durumdalar. Nerede bir proje varsa nerede bir kentsel dönüşümden bahsediliyorsa belediye bunun önüne takoz koymuş ve oradaki insanların dönüştürülmüş sağlıklı evlere kavuşmasına engel olmuş." ifadelerini kullandı.

Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta da ilçedeki kentsel dönüşüm çalışmalarıyla ilgili bilgi verdi.

Usta, "Kentsel Dönüşümde Yarısı Bizden Kampanyası"nın kentsel dönüşüm yapmak isteyenler için tarihi bir fırsat olduğunu anlatarak, "26 Nisan'da başlayan ve üzerinden 4 gün geçmesine rağmen, 29 Mayıs'a kadar sürecek olan bu kampanyaya e-Devlet üzerinden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığına müracaat eden sayısı neredeyse 1 milyonu buldu." diye konuştu.

AK Parti Milletvekili İsmail Emrah Karayel Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta GOPAŞ Merkez Evleri Kentsel Dönüşüm Projesi Temel Atma Töreni Kentsel dönüşüm