Gaziosmanpaşa'da Trabzon Günleri tanıtımında karalahana çorbası ikramı

TAKİP ET

Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta: - "Karadenizli hemşehrilerimizi, İstanbullu hemşehrilerimizi, İstanbul'da yaşayan vatandaşlarımızı Yenikapı'ya davet ediyoruz"

Yenikapı Etkinlik Alanı'nda 2-5 Kasım'da düzenlenecek Trabzon Günleri'nin tanıtım etkinliğinde, karalahana çorbası ve mısır ekmeği ikram edildi.

Gaziosmanpaşa Meydanı'nda yapılan tanıtıma, Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta ile etkinliği yapan Trabzon Dernekler Federasyonu Başkanı İsmail Şatıroğlu ve bazı vatandaşlar katıldı.

Canlı kemençe ile tulum müziği ve horon performansı yer alan etkinlikte vatandaşlara karalahana çorbası ve mısır ekmeği dağıtıldı.

Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Usta, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, vatandaşları Trabzon Günleri'ne davet etti.

Tanıtımda Trabzon'a özgü karalahana ve mısır ekmeği ikram ettiklerini ifade eden Usta, "Trabzon'umuzun güzel ürünlerini ve etkinliklerini orada görmek ve tatmak için, Karadenizli hemşehrilerimizi, İstanbullu hemşehrilerimizi, İstanbul'da yaşayan vatandaşlarımızı Yenikapı'ya davet ediyoruz. Karadeniz havasını yaşamak, Karadeniz'le birlikte İstanbul'u orada buluşturmak, pekiştirmek, bir arada birlikte yaşama kültürünü geliştirmek için oradayız." diye konuştu.

Usta, 6 Şubat'ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerin insanlara dayanışma, kaynaşma ve paylaşmanın anlamını gösterdiğini de sözlerine ekledi.


Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta karalahana çorbası Trabzon Tanıtım Günleri