Gaziosmanpaşalı kadınlar depremzedeler için atkı ve bere örüyor

TAKİP ET

Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta: - "Orada insanlarımız bu sıkıntıları yaşarken Türk milleti olarak tek yürek tek bilek olmanın gayretiyle biz de ilk günden itibaren ilçemizde çalışmalara destek olmaya çalışıyoruz" - Zat-ı Gül Hanım Kültür ve Sanat Merkezi eğitmenlerinden Sevil Yıldız: - "Bugün birlik olma günü dedik, gerçekten birlik olduğumuzu gösterdik. Hep birlikte çalışıyoruz"

Gaziosmanpaşa Belediyesi Zat-ı Gül Hanım Kültür ve Sanat Merkezinde, atkı, bere ve oyuncak ören yüzü aşkın kadın, deprem bölgesindeki afetzedelere destek oluyor.

Belediyenin Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğüne bağlı kurs merkezlerinde, "asrın felaketi" olarak nitelenen Kahramanmaraş merkezli depremlerin etkilediği bölgeye yardım için çalışmalar yapılıyor.

Kursiyerler ve gönüllüler, eğitmenlerin koordinasyonunda atkı, bere ve oyuncak örerken ürünlerine el yazılarından notlar da ekliyor.

Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, acının paylaştıkça azalacağı inancıyla hareket ettiklerini söyledi.

Türk milletinin esas ehemmiyetinin burada olduğunu belirten Usta, "Orada insanlarımız bu sıkıntıları yaşarken Türk milleti olarak tek yürek tek bilek olmanın gayretiyle biz de ilk günden itibaren ilçemizde çalışmalara destek olmaya çalışıyoruz." dedi.

Usta, Zat-ı Gül Hanım Kültür ve Sanat Merkezi'nde ürünler hazırlayan gönüllülerle sohbet edip hazırlanan el işi ürünleri inceledi.

Bölgeye gönderilmek üzere hazırlanan örme bebekteki notu okuyan Usta, "Bu niyetler var, hakikaten çok önemli. 'Merhaba arkadaşım, sana annemle birlikte ördüğüm bebeklerimi gönderiyorum. Oynadığın zaman beni unutma, beni hatırla. Miray Doğan.' Hakikaten bu tür içten gelen orijinal sözler emekleriniz kadar önemli ve anlamlı." diye konuştu.

- "Bugün birlik olma günü"

Kurs eğitmenlerinden Sevil Yıldız, bölgeye gönderilmek üzere el emeği ürünler hazırlandığını dile getirerek, "Bugün birlik olma günü dedik, gerçekten birlik olduğumuzu gösterdik. Hep birlikte çalışıyoruz. Kardeşlerimiz için elimizden geleni yapıyoruz. Mesela şu anda yanımda 12 yaşında bir çocuğumuz var. Annesiyle birlikte geldi. Bugün öğrendi, oradaki kardeşleri için şu an atkı örüyor." ifadelerini kullandı.

Giresun'da oturan ve İstanbul'a kızının yanına gelen Zeynep Okumuş ise ellerinden ne geliyorsa depremzedeler için yapmaya hazır olduklarını belirtti.

Okumuş, "Keşke ellerimizle kazsak o canları oradan çıkarsak. Bir nefes, bir umut... Allah'ım yardımcıları olsun." dedi.

Kursiyerlerden Muzaffer Dalgıç da deprem bölgesindeki oğlunun vatani görevini yerine getirdiği kaydederek, "Dualarımızla, her şeyimizle onların yanlarındayız. Elimizden ne geliyorsa, imkanlarımız neyse. Yatağa yattığım zaman ben uzanıyorum ama benim oğlum uzanamıyor, onun gibi kaç bin kişi var orada. Hepsi için dualarımız onlarla." şeklinde konuştu.

atkı bere DEPREM deprem bölgesi Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta Gaziosmanpaşa Belediyesi Zat-ı Gül Hanım Kültür ve Sanat Merkezi