Gazze'de İsrail güçlerinin 11 kişiyi öldürdüğü Nablus baskını protesto edildi

TAKİP ET

Hamas yöneticilerinden Muhammed Ebu Asker: - "Hapishanedeki kahraman esirlerimizi ve Batı Şeria'daki kardeşlerimizi yalnız bırakmayacağız. İsrail ihlallerine karşı tüm direniş yolları meşrudur"

Gazze'de onlarca Filistinli, İsrail askerlerinin 22 Şubat'ta Nablus'a düzenlediği baskında 11 Filistinliyi öldürmesini protesto etti.

Filistinliler, Gazze Şeridi'ndeki "direniş gruplarının" çağrısıyla cuma namazından sonra pek çok noktada eylem düzenledi.

Göstericiler, direniş gruplarına İsrail'in işlediği suçları cezasız bırakmama çağrısı yaparak İsrail hapishanelerindeki tutuklulara destek sloganları attı.

Cibaliya Mülteci Kampı'nda düzenlenen gösteride AA muhabirine konuşan Hamas yöneticilerinden Muhammed Ebu Asker, Gazze'deki direniş gruplarının, İsrail'in ihlallerine karşılık vermeye hazır olduğunu söyledi.

Ebu Asker, "Hapishanedeki kahraman esirlerimizi ve Batı Şeria'daki kardeşlerimizi yalnız bırakmayacağız. İsrail ihlallerine karşı tüm direniş yolları meşrudur. Yahudi yerleşimcilere sesleniyor ve 'Bir sonraki aşamada sığınaklarınız da sizi korumayacak' diyoruz." ifadelerini kullandı.

İsrail güçleri, işgal altındaki Batı Şeria'da yer alan Nablus kentine 22 Şubat sabahı birkaç noktadan baskın düzenlemişti.

Nablus'un tarihi Eski Şehir bölgesindeki bir evin etrafını kuşatan İsrail askerleri, baskını protesto eden Filistinlilere gerçek mermiyle müdahale etmiş, biri çocuk 11 Filistinli öldürülmüştü. İsrail güçleri 6'sı ağır 100'den fazla Filistinliyi yaralamıştı.

- Filistinli tutuklulara yönelik yeni kısıtlamalar

Filistin Esirler Cemiyeti, 13 Şubat'ta yaptığı açıklamada, İsrail'in, özellikle Nefha ve Celbu cezaevlerindeki koğuşlara nakledilen tutukluların duş saatlerini azaltacağını, gün içinde her bir koğuşa bir saat duş izni vereceğini ve su miktarını kısıtlayacağını duyurmuştu.

Filistin Kurtuluş Örgütüne bağlı Esirler Heyeti ile Filistin Esirler Cemiyeti tarafından 14 Şubat'ta yapılan ortak açıklamaya göre Filistinli tutuklular, İsrail'in aşırı sağcı İsrail Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir'in kendilerini hedef alan söylem ve taleplerini protesto ederek "itaatsizlik eylemi" başlatmıştı.

Esirler Cemiyeti verilerine göre İsrail'deki 23 hapishane, gözaltı ve soruşturma merkezlerinde 160'ı çocuk 4 bin 780 Filistinli bulunuyor.

Filistin gazze