Gazze'de, İsrail güçlerinin Cenin Mülteci Kampı'nda 6 Filistinliyi öldürmesi protesto edildi

TAKİP ET

İsrail ablukası altındaki Gazze Şeridi'nde Filistinliler, İsrail güçlerinin Batı Şeria'nın Cenin şehrinde...

İsrail ablukası altındaki Gazze Şeridi'nde Filistinliler, İsrail güçlerinin Batı Şeria'nın Cenin şehrinde düzenlediği baskında 6 Filistinliyi öldürmesini ve 26 kişiyi yaralamasını protesto etti.

Gazze'de İsrail sınırı yakınında toplanan yüzlerce Filistinli, İsrail ordusunun Cenin Mülteci Kampı'na düzenlediği baskına karşı gösteri düzenledi.

Göstericiler, İsrail güçlerinin Cenin'de öldürdüğü Filistinlilerin fotoğraflarının yanı sıra "Gazze ile Cenin tek yürek" ve "Filistinli tutsaklara özgürlük" yazılı pankartlar taşıyarak yürüdü.

Tel Aviv yönetiminin Batı Şeria'daki baskınlarına karşı sloganlar atan göstericiler, yaptıkları açıklamada İsrail'in Filistinlileri öldürmesini kınadı.

- Ne olmuştu?

İsrail askerlerinin işgal altında bulunan Batı Şeria'nın kuzeyindeki Cenin Mülteci Kampı'na düzenlediği baskında 6 Filistinli öldürülmüş, 26 kişi yaralanmıştı.

İşgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te sık sık evlere baskınlar düzenleyen İsrail güçleri, çeşitli iddialarla Filistinlileri gözaltına alıyor.

İsrail ordusu ve Yahudi yerleşimcilerin açtığı ateş sonucu yılbaşından bu yana aralarında kadın ve çocukların da yer aldığı toplam 74 Filistinli öldürüldü.

batı şeria Cenin gazze israil