Gazze'deki Filistinli gruplardan İsrail saldırılarına karşı "tansiyonu yükseltme" çağrısı

TAKİP ET

Gazze Şeridi'ndeki Filistinli gruplar, İsrail'in işgal altındaki Batı Şeria ve Kudüs'teki saldırılarının...

Gazze Şeridi'ndeki Filistinli gruplar, İsrail'in işgal altındaki Batı Şeria ve Kudüs'teki saldırılarının devam etmesi nedeniyle "tansiyonu yükseltme" çağrısında bulundu.

Hamas'tan yapılan yazılı açıklamada, İsrail'in Filistinlilere yönelik saldırılarını sürdürmesine tepki gösterildi.

İsrail'in "suç işlemeye devam etmesi ve Filistinlilerin kanını hiçe saymasının", İsrail güçlerine karşı "eylemleri artırmayı" gerektirdiği belirtilen açıklamada, "Gençlerimiz, yapılanlara karşılık vermeye, Mescid-i Aksa'yı ve halkımızı korumaya hazır." denildi.

İslami Cihad Hareketinden yapılan açıklamada da "Filistinlilerin kanının daha fazla çatışmayı alevlendireceği ve direnişi artıracağı" ifade edildi.

Açıklamada, İsrail'in "vatan toprağı ve kutsalları" hedef alan bu saldırılarına karşılık vermek için daha çok dayanışma ve birlik çağrısında bulunuldu.

Filistin Halk Kurtuluş Cephesinin açıklamasında ise İsrail'in saldırılarının devam etmesinin, herkesi direnişi artırmaya davet ettiği kaydedildi.

Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail askerlerinin bugün Nablus'ta 2 Filistinliyi öldürdüğünü duyurmuştu.

İsrail ordusu ve Yahudi yerleşimcilerin saldırı ve baskınlarında, yılbaşından bu yana aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 94 Filistinli hayatını kaybetmişti.


gazze israil