Gazze'deki gazeteciler hiçbir uluslararası kararın kendilerini İsrail'den koruyamadığını ifade ediyor

TAKİP ET

Gazeteci Mazin el-Belbisi: - "İsrail, işlediği katliam ve suçlarının haber takibini engellemek için apaçık şekilde gazetecileri doğrudan hedef alıyor" - Gazeteci Abdullah Mikdad: - "Tüm zorluklara, sıkıntılara ve engellemelere rağmen haber takibi devam edecek. Mesajımız budur, biz Filistinli gazeteciler olarak bu meydan okumayı kabul ettik, buna alışkınız" - Gazeteci Muhammed Ebu Namus: - "Hiçbir uluslararası yasa ve sözleşme, İsrail'i Filistinli gazetecilere karşı suç işlemekten caydıramadı ve gazetecileri de koruyamadı"

serbest habercisi olarak görev yapan kameraman Muntasır es-Savvaf, 18 Kasım 2023'te kendisi gibi gazeteci olan babası Mustafa es-Savvaf, annesi, iki kardeşi ve onların çocukları dahil 45 akrabasını kaybetmişti.

İsrail ordusunun 1 Aralık'ta düzenlediği hava saldırısında, Savvaf, kardeşi Mervan ve bazı akrabaları yaşamını yitirmişti.

AA serbest kameramanı Muhammed el-Alul da 5 Kasım 2023’te İsrail'in bombardımanında 4 çocuğunu ve 3 kardeşini kaybetmişti.

AA foto muhabiri Ali Cadallah da 11 Ekim 2023'te Gazze'nin kuzeyindeki evlerine düzenlenen saldırıda babası ve 4 kardeşi dahil ailesinden birçok kişiyi kaybetmişti.

İsrail ordusunun 12 Nisan'da Gazze Şeridi'ndeki gelişmeleri takip eden ve TRT Arapça ekibinin de aralarında bulunduğu bir grup gazeteciyi hedef alması sonucu TRT Arapça ekibinden kameraman Sami Muhammed Şehade yaralanarak ayağını kaybetmişti.

İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda en az 14 bin 685’i çocuk, 9 bin 670'i kadın olmak üzere 34 bin 596 Filistinli öldürüldü, 77 bin 816 kişi yaralandı.

Enkaz altında hala binlerce ölü olduğu bildirilirken, halkın sığındığı hastane ve eğitim kurumları hedef alınarak sivil altyapı da tahrip ediliyor.

Filistin gazeteci gazze israil