Gazze Şeridi'ndeki doktorlardan Türkiye ve Suriye'deki depremzedeler için yardım kampanyası

TAKİP ET

İsrail ablukası altındaki Gazze Şeridi'nde bulunan doktorlar, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen...

İsrail ablukası altındaki Gazze Şeridi'nde bulunan doktorlar, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen afetzedeler için yardım kampanyası başlattı.

Arap Doktorlar Birliği Acil Durum ve Yardım Komitesi Filistin Ofisi Mali İşler Sorumlusu Rami eş-Şeva, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye ve Suriye'deki deprem bölgeleri için "el ele" sloganıyla yardım kampanyası başlattıklarını söyledi.

Kampanya kapsamında nakdi bağışların kendilerine ulaşmaya başladığını aktaran Şeva, toplayacakları meblağla Türkiye ve Suriye'deki depremzedelere gıda malzemeleri ulaştırmayı hedeflediklerini ifade etti.

Komite, daha önce sosyal medya hesabından Türkiye ve Suriye halkları için dayanışma mesajı yayınlamış ve depremde hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı dileğinde bulunmuştu.

Kriz ve acil yardım projelerinde çalışan Arap Doktorlar Birliği Acil Durum ve Yardım Komitesi Filistin Ofisi, Filistin İçişleri Bakanlığı onaylı, uluslararası bir yardım kuruluşu olarak 2006 yılında kuruldu.

Öte yandan İsrail ablukası Gazze Şeridi'ndeki El-Emel (Umut) Yetimhanesi Derneği de, Türkiye ve Suriye'deki depremzede çocuklar için bir ay boyunca hediye toplama kampanyası başlattığını duyurdu.

Asrın felaketi DEPREM Filistinli doktorlar