Gazze sınırındaki İsrail yerleşimlerine düzenlenen roketli saldırılarda bir kişi öldü

TAKİP ET

İsrail ordusu Gazze'ye sıfır noktadaki İsrail yerleşim birimine saldırı hazırlığındaki silahlı 4 kişiyi öldürdüğünü duyurdu - Kassam Tugayları, Askalan'daki İsraillilere evlerini terk etmeleri için yerel saatle 17.00'ye kadar mühlet verdi

Abluka altındaki Gazze Şeridi’nden İsrail’e yapılan roketli saldırılarda bir kişi öldü, 2 kişi ağır yaralandı.

Gazze’deki Filistinli gruplar, Askalan (Aşkelon) kenti ile Gazze çevresindeki İsrail kent ve beldelerine çok sayıda roket saldırısı düzenledi.

İsrail acil yardım servisi Kızıl Davud Yıldızı’ndan yapılan yazılı açıklamada, Gazze sınırındaki Eşkol bölgesinde roket isabet etmesi sonucu 30’lu yaşlarda yabancı bir işçinin öldüğü belirtildi.

Saldırıda yine 30’lu yaşlarda iki kişinin de ağır yaralandığı kaydedildi. İsrail makamları tarafından bölgede uyarı amaçlı sirenler devreye sokuldu.

- Kassam Tugaylarından Askalan'daki İsraillilere 17.00'ye kadar mühlet

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, İsrail'in Askalan (Aşkelon) kenti sakinlerine bölgeyi terk etmeleri için yerel saatle 17.00'ye kadar süre tanıdığını açıkladı.

Kassam Sözcüsü "Ebu Ubeyde", Telegram hesabından yaptığı açıklamada, "Düşmanın Gazze Şeridi'nin çeşitli bölgelerinde halkımızı tehcir etme ve onları evlerinden kaçmaya zorlamak yoluyla işlediği suçlarına karşılık, Askalan şehri sakinlerine bu akşam saat 17.00'den önce ayrılmaları için bir süre veriyoruz." ifadelerini kullandı.

- İsrail ordusu: Saldırı hazırlığındaki 4 kişiyi öldürdük

Gazze sınırındaki Zikim ve Karmia yerleşim birimlerindeki İsraillilere de "şüpheli güvenlik olayı" nedeniyle evlerinde kalmaları talimatı verildi.

İsrail ordusu, Gazze Şeridi’ne sıfır noktadaki sahil beldesi Zikim’de bir saldırıyı bertaraf ettiğini bildirdi.

Açıklamada, İsrail askerlerinin Zikim sahili bölgesinde saldırı hazırlığındaki silahlı 4 kişiyi öldürdüğü kaydedildi.

İsrail ordusu dün, Gazze Şeridi yakınında güvenlik gerekçesiyle boşaltılan yerleşim birimi sayısının 24'e yükseldiğini duyurmuştu.

- İsrail- Filistin çatışması

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, 7 Ekim sabahı İsrail'e "Aksa Tufanı" adıyla kapsamlı saldırı başlatmıştı.

Gazze'den İsrail yönüne binlerce roket atılırken, Filistinli silahlı gruplar Gazze-İsrail sınırındaki Beyt Hanun-Erez Sınır Kapısı'na baskın düzenleyerek burayı ele geçirmişti.

Silahlı gruplar daha sonra buradan İsrail içindeki yerleşim yerlerine girmiş, İsrail ordusu da onlarca savaş uçağıyla Gazze Şeridi'ne saldırı başlatmıştı.

Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail saldırılarında Gazze'de 770 kişinin hayatını kaybettiğini, yaklaşık 4 bin kişinin yaralandığını duyurmuştu.

İşgal altındaki Batı Şeria'da İsrail askerlerinin saldırılarında ise 19 kişinin yaşamını yitirdiği, yaklaşık 100 kişinin yaralandığı bildirilmişti.

İsrail Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, Gazze'den düzenlenen saldırılarda en az 900 İsraillinin hayatını kaybettiği, 157'si ağır 2 bin 616 kişinin de yaralandığı belirtilmişti.

FILISTIN gazze israil