"Geçmişin İzinde Geleceğin Peşinde Haymana Çalıştayı" düzenlendi

TAKİP ET

Ankara'nın Haymana ilçesinde belediye ve Hacı Bayram Veli Üniversitesi iş birliğiyle "Geçmişin İzinde Geleceğin...

Ankara'nın Haymana ilçesinde belediye ve Hacı Bayram Veli Üniversitesi iş birliğiyle "Geçmişin İzinde Geleceğin Peşinde Haymana Çalıştayı" yapıldı.

Çalıştayın açılış konuşmasını yapan Haymana Belediye Başkanı Özdemir Turgut, ilçedeki tarihi eserlerin restorasyonu, Sakarya Meydan Muharebesi’nin geçtiği topraklar olan Haymana’nın bu savaştaki öneminin anlatılması, Haymana termal suyunun tescili gibi gerçekleştirdikleri birçok çalışma hakkında bilgi verdi.

Tarih, termal, turizm ve tarım başlıklarındaki ilçenin potansiyeli ve değerlerinin tanıtılması, geleceğe aktarılması ve kalkınmada kullanılması için faaliyet ve girişimlerde bulunduklarını bildiren Turgut, "Çok köklü tarihsel bağlara sahip olduğumuz Kulu ile kardeş kent protokolü imzaladık. Benzer bağlara sahip olduğumuz Polatlı ve Gölbaşı ile de bu protokolü imzalamak istiyoruz. Bundan sonraki çalışmalarımızda da ‘Geçmişin İzinde Geleceğin Peşinde Çalıştayı’nın birçok konuya dair farklı bakış açıları ve fikirler sunacağına, bizim için önemli bir yol haritası çizeceğine inanıyoruz." dedi.

Polatlı Belediye Başkanı Mürsel Yıldızkaya da Polatlı ve Haymana’nın çok güçlü bağları olan etle tırnak misali iki şehir olduğunu dile getirerek, “Haymana tarihsel olarak çok daha eski bir şehir, Polatlı da Haymanalılarla büyümüş gelişmiş bir şehir. Haymana Belediye Başkanımız konuşmasında kardeş kent protokolünden bahsetti. Bu protokolü seve seve ve acilen yapmayı öneriyorum kendilerine. Zaten biz Haymana ile kardeş değil öz kardeşiz.” diye konuştu.

Hacı Bayram Veli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Tekin ise ileride belki tüm Türkiye’ye örnek olabilecek bir yerel kalkınma modelinin ilk adımını Haymana’da attıklarını anlatarak, "Bu anlamda bu çalıştayın ülkemize, Haymana'mıza faydalı olmasını temenni ediyorum. Hacı Bayram Veli Üniversitesinin içinde yaşadığı şehre, topluma kullanılabilir, yararlanılabilir, bilgi vermek için var olduğunu deklare ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

Açılış konuşmalarının ardından Haymana Belediye Başkanı Özdemir Turgut tarafından Haymana Kaymakam Vekili Murat Bulacak, Rektör Prof. Dr. Yusuf Tekin, Ankara İl Kültür ve Turizm Müdürü Ali Ayvazoğlu, Polatlı Belediye Başkanı Mürsel Yıldızkaya, Gölbaşı Belediye Başkan Vekili Ahmet Keskinler, Kulu Belediye Başkan Vekili Muzaffer Güngör ile Ankara Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Tabiat Varlıkları Daire Başkanı Bekir Ödemiş’e Haymana’nın yeni marka değeri zarif akyıldızı çiçeğinin yer aldığı plaketler takdim edildi.

Haymana’nın her yönüyle konuşulduğu ve iki gün süren çalıştayda akademisyenler ve alanında uzman isimler “Din ve Tasavvuf”, “Tarih Sanat”, “Dil, Kültür ve Edebiyat”, “Turizm ve Gastronomi”, “Markalaşma” ve “Tarım ve Hayvancılık” konularında sunum ve müzakereler gerçekleştirdi.

seminer