Gelecek Bisiklette! Covid19 Salgınını engellemenin en kolay yolu bisiklet

TAKİP ET

Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Emin Birpınar Koronavirüs (covid19) salgınını engellemenin en kolay yolu bisiklet isimli paylaşım yaptı.

Covid19 Salgınını engellemenin en kolay yolu bisiklet

Prof. Dr. Mehmet Emin Birpınar Koronavirüs (covid19) salgınını engellemenin en kolay yolu bisiklet isimli paylaşım yaptı. Bu paylaşımda öne çıkanlar;

1- Salgının önlenmesinde en etkin yol Sosyal İzolasyonu sağlamak. Toplu taşıma bu konuda sorun oluşturabiliyor. Bu nedenle birçok ülke salgın sürecinde BİSİKLETLİ ULAŞIMI destekliyor.Böylece hem HAVA KALİTESİ korunuyor hem de SOSYAL MESAFE...

2-  Bisikletli Ulaşımda Hangi Ülke Ne Yapıyor?

Mexico City, 21 milyondan fazla insanın şehir içindeki hareketliliğini kolaylaştırmak için 128 km geçici bisiklet yolu yapacak.

Kanada’nın Winnipeg kentinde karantina süresinde 4 caddede BİSİKLET ve YAYA kullanımına sunuldu.



3 -İtalya'nın Milano Şehrinde yaz sonuna kadar bisikletli ulaşımı arttıracak (Strade Aperte) Ulaşım Planı tanıtıldı.YAYA ve BİSİKLETLİ ULAŞIMI ön planda tutan düşük maliyetli yollar yapılacak.Uygulama ilk olarak şehrin en önemli caddelerinden Corso Buenos Aires'ta başlıyor



4 - Belçika'nın başkenti Brüksel'de sosyal mesafeyi sağlamak için yolların yaya ve bisikletlilere daha fazla alan sunacak şekilde yeniden düzenleneceği duyuruldu.Şehrin Pentagon bölgesi içinde YAYA ve BİSİKLETLİLERE hareket önceliği verilirken 20 km/s hız sınırı uygulanacak.



5 - Trafiğin %63 azaldığı Londra'da sosyal mesafeyi korumak için kaldırımların genişletilmesi ve ana yolların da bisikletli ulaşıma uygun hale getirilmesi önerildi.Keza, Manchester’da bisikletli ve yayalara daha çok alan açmak üzere taşıt yollarının bir şeridi kısmen kapatıldı.



6 - Fransa’da yoğun nüfuslu bölgeler için ulaşım çözümleri arayışını var.Bu noktada "Ile de France" bölgesinde bisiklet yolları yapımı için 300 milyon € ödenek sağlanması hedefleniyor.Bu ödenekle 650 kilometrelik güvenli bisiklet yolu ağı oluşturulacak.



7 - Ülkemizde de BİSİKLETLİ ve YAYA ULAŞIMINI destekliyoruz;

Daha temiz hava için,

Çevre ve iklim dostu olduğu için,

Hareketliliğe destek olarak "Cana Can Kattığı" için,

Sağlık dostu olduğu için,

Salgın sürecinde SOSYAL MESAFEYİ sağladığı için destekliyoruz.



8 - Bu çerçevede Çevre ve Şehircilik Bakanlığı olarak 2023 yılı için bir hedef belirledi:

3.000 kilometre Bisiklet Yolu,

3.000 kilometre Yeşil Yürüyüş Yolu, Şu ana kadar 1.150 kilometre Bisiklet Yolu yapımına destek olduk.2023 sonunda Bisiklet Yolu Ağımız 4.000 KM olacak.



9 - Avrupa Bisiklet Ağına (Eurovelo) entegrasyon sağlayacağız. Böylelikle Avrupa'dan;

Kapadokya'ya, Antalya'ya, İzmir, Muğla ve Aydın gibi turistik alanlarımıza bisikletle erişimi sağlayacağız.



10 - Yine hareketliliğe destek olmak ve yaya ulaşımına katkı sunmak için YEŞİL YÜRÜME YOLLARINI da destekliyoruz.2023 yılına kadar ülke genelinde 3.000 kilometre yeşil yürüyüş yolunun yapılmasını sağlayacağız.

gelecek bisiklette bisiklet salgını önlemenin yolu bisiklet Mehmet Emin Birpınar Çevre ve Şehircilik Bakanlığı