Genç İHH depremzede çocuklar için "Arife Çiçeği" etkinlikleri düzenleyecek

TAKİP ET

Genç İHH tarafından hazırlanan "Arife Çiçeği'nin Serüveni" projesi kapsamında 6 Şubat'ta meydana gelen...

Genç İHH tarafından hazırlanan "Arife Çiçeği'nin Serüveni" projesi kapsamında 6 Şubat'ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen bölgelerdeki çocuklara yönelik etkinlikler düzenlenecek.

Vakıftan yapılan açıklamaya göre, depremin ilk gününden itibaren sahada yardım çalışmalarında bulunan İHH İnsanı Yardım Vakfının birimlerinden olan Genç İHH, "Arife Çiçeği'nin Serüveni" isimli proje başlattı.

Antakya'dan yola çıkan "Arife Çiçeği" aracı, Hatay ve Kahramanmaraş'ın çeşitli ilçeleri ile Suriye'nin depremden etkilenen bölgelerindeki çadır kentlerde çocukları ziyaret edecek ve ekip üyeleri çocuklarla iftar yapacak.

İftar programlarının ardından Hacivat-Karagöz oyunu, meddah hikayeleri ve çeşitli animasyonlarla çocuklara moral verilecek.

Düzenlenecek atölye ve etkinliklerde Bosna Hersek'ten getirilen hediye kutuları Osmanlı'dan gelen bir gelenek olan "diş kirası" adı altında çocuklara dağıtılacak.

Arife günü Reyhanlı'da bulunan Yasemin Beledi Yetimhanesi'nde gerçekleştirilmesi planlanan etkinlikte de çocuklara bayram tıraşı yapılacak. Kurulacak "Arife Çiçeği" mağazasında da çocuklara bayramlık elbiseler hediye edilecek.

Açıklamada, Osmanlı döneminde bayramdan kısa süre önce yapılan bayramlık alışverişlerinin ardından, bayrama kadar sabredemeyen bazı çocukların yeni elbiselerini arife günü giyerek sokaklarda dolaştıkları için bu çocuklara "Arife Çiçeği" yakıştırması yapıldığı bilgisine yer verildi.

Arife Çiçeği'nin Serüveni Genç ihh İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı