Gençler Basketbol Şampiyonlar Ligi Tofaş'ın ev sahipliğinde düzenlenecek

TAKİP ET

İlk kez düzenlenecek Gençler Basketbol Şampiyonlar Ligi, Tofaş'ın ev sahipliğinde Bursa'da...

İlk kez düzenlenecek Gençler Basketbol Şampiyonlar Ligi, Tofaş'ın ev sahipliğinde Bursa'da gerçekleştirilecek.

Basketbol Şampiyonlar Ligi (BCL), 18 yaş altı takımları için Avrupa çapında bir turnuva olan Gençler Basketbol Şampiyonlar Ligi'nin kulüp basketbolunda yeniliği teşvik eden bir proje olarak hayata geçirildiğini duyurdu.

Sekiz farklı ülkeyi temsil eden 10 BCL kulübünün genç takımları, turnuvada yer alacak.

Bnei Ofek Dist Herzliya (İsrail), ERA Nymburk (Çekya), Filou Oostende (Belçika), Hapoel Bank Yahav Jerusalem (İsrail), Igokea m:tel (Bosna Hersek), Lenovo Tenerife (İspanya), MHP Riesen Ludwigsburg (Almanya), Rytas Vilnius (Litvanya), UCAM Murcia (İspanya) ve Tofaş şampiyonluk için mücadele edecek.

Bu sene ilki gerçekleşecek turnuvanın ev sahipliğini üstlenen Tofaş, organizasyonu Bursa'da iki ayrı salonda yapacak. 11 Nisan'da başlayacak şampiyonanın kura çekimi şubat ayında yapılacak.

Beşerli iki grubun yer alacağı turnuvada grup maçlarının ardından ilk iki takım yarı finale yükselecek. Şampiyona 15 Nisan'da oynanacak final karşılaşmasıyla sona erecek.

Basketbol Şampiyonlar Ligi Üst Yöneticisi Patrick Comninos heyecan verici bir projeyle gençlerin yetiştirilmesine yardımcı olacaklarını belirterek, "Gençler Basketbol Şampiyonlar Ligi, birden fazla BCL kulübü tarafından istenen bir ihtiyacı karşılayacak yeni ve heyecan verici bir proje. Aynı zamanda Avrupalı genç oyuncuları yetiştirmeye ve onlara üst seviyede performans göstermeleri için en uygun koşulları sağlamaya yardımcı olmaya yönelik devam eden çabamızın mantıklı adımıdır." diye konuştu.

basketbol Gençler Basketbol Şampiyonlar Ligi TOFAŞ