Gençlerbirliği-Dyorex Boluspor maçının ardından

TAKİP ET

Gençlerbirliği Teknik Direktörü Mustafa Dalcı: "Bundan sonra oynayacağımız 16 maçta en az iki üç defa seri yapmayı planlıyoruz. İnşallah ligin sonunda bu ligde kalmayı, hak edecek bir mücadeleyle beraber gerçekleştireceğiz" - Dyorex Boluspor Teknik Direktörü Sait Karafırtınalar: "Orta sahayı tutamadık neticesinde de farklı mağlup olduk"

Spor Toto 1. Lig'in 21. haftasında konuk ettiği Dyorex Boluspor'u 5-1 yenen Gençlerbirliği'nin teknik direktörü Mustafa Dalcı, bunun bir başlangıç olduğunu ve yeni transferlerle kurdukları takımla ligde kalacaklarına inandığını söyledi.

Dalcı, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında yaptığı açıklamada, her maçı final mücadelesi gibi oynamaları gerektiğini oyuncularıyla paylaştığını belirterek, "Gerçekten işimiz çok zor, sıfırdan yeni bir takım yaptık, bugün 10-15 günde oluşturulan bir takım seyrettiniz. Ama oyuncularımızın tecrübesi, yetenekleri bir şeylere inanmış olmaları bugünkü skoru ortaya çıkardı." dedi.

Boluspor'un iki yıldır ligde birbirini tanıyan oyuncularla mücadele ettiğini ve iyi bir takım olduğunu vurgulayan Dalcı, "Bu takımı bu şekilde yenebilmek gerçekten zor bir iş. Biz burada zor olan bir durumu pozitif bir duruma çevirmek adına sonsuz mücadele vereceğiz. Bu belki bir başlangıç, ama bu ligi iyi biliyoruz, bizim için seri gerekiyor, bundan sonra oynayacağımız 16 maçta en az iki üç defa seri yapmayı planlıyoruz. İnşallah ligin sonunda bu ligde kalmayı, hak edecek bir mücadeleyle beraber gerçekleştireceğiz. Burada herkesin pozitif düşünmesi gerekiyor. Bu iş tek başına hocayla, futbolcuyla ya da yönetimle olmuyor. Dolayısıyla bu işin içinde taraftar var, camia var, basın var herkesin pozitif düşünmesi lazım." ifadelerini kullandı.

Camiaya seslenen Dalcı, "Birlik zamanı, 100. yılında bu takımı kurtarmak adına gerçekten oyuncularımız çok cesur. Bu çocuklar inşallah ligin sonunda bu takımı hak ettiği yerde tutacak ve en kısa zamanda Gençlerbirliği bu sorunlardan uzaklaşacak ve güzel günler gelecek." değerlendirmesinde bulundu.


- Karafırtınalar: "Rakibimizi tebrik ederiz"

Dyorex Boluspor Teknik Direktörü Sait Karafırtınalar da "Rakibimizi tebrik ederiz, ikinci galibiyetini de yine bizden aldılar. En azından rövanşını alırız diye düşünüyorduk ama bugün buradan farklı bir mağlubiyetle ayrılıyoruz, üzgünüz tabii." diye konuştu.

Maça iyi başladıklarını, oyunun başında topun kontrolünün kendilerinde olduğunu belirten Karafırtınalar, şunları söyledi:

"Futbolda orta sahanın önemi bir kez daha ortaya çıktı bugün çünkü bugün 4 eksik oyuncumuz vardı. Mazeret olamaz tabii alternatiflerin etkili olması gerekiyordu ama orta sahayı tutamadık neticesinde de farklı mağlup olduk. Ligde tekrar ilk 6 için elimizden geleni göstereceğiz. Zor bir şey, altından kalkmak kolay değil ama bu oyuncular daha önce bunu başardılar. Daha çok maç var telafi edebiliriz. Ancak buraya gelen taraftarlarımızı mutlu edemedik, üzdük. Onlar için üzgünüm, özür diliyoruz ama bunu en kısa zamanda telafi ederiz."


Gençlerbirliği Spor Toto 1. Lig Teknik Direktörü Mustafa Dalcı