Gençlik ve Spor Bakanlığının 2023 Yılı Bütçesi TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda

TAKİP ET

AK Parti Aydın Milletvekili Bekir Kuvvet Erim: - "Gençlerimizi gelişen ve değişen dünyada fırsat eşitliği ilkesi doğrultusunda yeni imkanlarla buluşturuyor ve daha donanımlı hale getiriyoruz" - CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu: - "Üniversite öğrencisinin derdinden, sokaktaki uyuşturucudan hiç söz etmediniz" - MHP İstanbul Milletvekili Hayati Arkaz: - "Gençlerimizi spor yoluyla kötü alışkanlıklardan korumalıyız" - İYİ Parti Erzurum Milletvekili Naci Cinisli: - "Türkiye çok ciddi bir yaşlanma sürecine girdi"

TBMM AK Parti Aydın Milletvekili Bekir Kuvvet Erim, "Gençlerimizi gelişen ve değişen dünyada fırsat eşitliği ilkesi doğrultusunda yeni imkanlarla buluşturuyor ve daha donanımlı hale getiriyoruz." dedi.

Gençlik ve Spor Bakanlığının 2023 yılı bütçesinin görüşmelerine TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda devam ediliyor.

Görüşmelerde söz alan CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu, 66,5 milyar liraya ulaşan Gençlik ve Spor Bakanlığı bütçesinde geçen senelere ek bir faaliyet göremediklerini ileri sürdü.

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu'nun sunumunda gençlerin işsizlik sorununa hiç değinmediğini, ancak konunun gerçekten vahim boyutlara ulaştığını savunan Bekaroğlu, "Üniversite öğrencisinin derdinden, sokaktaki uyuşturucudan hiç söz etmediniz. 'Bu bizim konumuz değil' diyebilirsiniz ama bal gibi sizin konunuz. Cumhurbaşkanı her yere üniversite açtıklarıyla övünüyor, mezun olan ve işsizlikle baş başa kalan gençlerden haberiniz var mı?" diye sordu.

- "Çok ciddi bir yaşlanma sürecine girdik"

İYİ Parti Erzurum Milletvekili Naci Cinisli de Gençlik ve Spor Bakanlığının bütçesinin gençlerin ihtiyaçlarını karşılayabilecek büyüklükte olmadığına inandıklarını söyledi.

Genel bütçe rakamının enflasyon karşısında yüzde 155 artış gösterdiğini belirten Cinisli, Bakanlığın bütçesinin genel bütçe artış oranının altında kaldığını ifade ederek, "Görüşmelerde ortaya konulan sorunlar, sporun önüne geçen işsizlik üzerinde yoğunlaştı. Türkiye çok ciddi bir yaşlanma sürecine girdi. Batılı gelişmiş ülkeler gelişmişliklerini tamamladıktan sonra yaşlanmaya başladılar, insan gücü ihtiyacı kalmadı. Fakat biz gelişmişliğimizi daha tamamlayamadan önümüzde daha çok yol varken yaşlanmaya başladık. Bu bizim gelişmemizin önünde çok büyük bir engel. Kaliteli insan yapımızı, kaliteli beyin gücünü eğiterek elde edebiliriz." dedi.

- "Gençlerimizin büyük potansiyeline güveniyoruz"

AK Parti Aydın Milletvekili Bekir Kuvvet Erim de AK Parti hükümetlerinin eğitimden sağlığa, güvenlikten adalete, ulaşımdan enerjiye, sanayiden sosyal desteklere tüm başlıklar altında önemli yatırımlara imza attığını söyledi.

Hizmet serüveninde gençlerin ve sporcuların ön plana çıktığını dile getiren Erim, şunları ifade etti:

"Gençlik ve spor alanındaki atılımlarımızla gençlerimize ve sporcularımıza kaliteli bir gelecek hazırlamak için seferber olduk. Gençlerimizin güçlü, güvenli, ülkesinin hukukuna, itibarına ve evrensel insani değerlere sahip çıkan nesiller olmasını her zaman istedik, istiyoruz. Gençlerimizi gelişen ve değişen dünyada fırsat eşitliği ilkesi doğrultusunda yeni imkanlarla buluşturuyor ve daha donanımlı hale getiriyoruz. Biz gençlerimizin büyük potansiyeline güveniyor, bu ülke için yapacaklarına samimiyetle inanıyoruz. Geleceği kazanmak istiyorsak o geleceğin getireceği şartlara karşı donanımını tamamlamış, bilgili, üretken, analiz kabiliyeti olan insanlar yetiştirmek zorundayız."

- "Gençlik merkezleri, fırsat eşitliği ilkesiyle her bir gencin sorumluluğunu taşıyor"

AK Parti Antalya Milletvekili İbrahim Aydın da gençlerin ihtiyaç duyduğu her türlü desteğin devlet eliyle kendilerine sunulduğunu, gençlik merkezlerinin, fırsat eşitliği ilkesiyle her bir gencin sorumluluğunu taşıdığını belirtti.

Gençlik merkezlerinin, ayrım yapılmaksızın herkese kucak açtığını, her türlü konfor ve teknolojik altyapının ücretsiz şekilde gençlerin hizmetinde olduğunu dile getiren Aydın, "Sayıları her geçen gün artan merkezlerimiz, gençlerin talepleri doğrultusunda hizmetlerini her geçen gün genişletmektedir. Gençlik ve Spor Bakanlığı, uyguladığı politika ve taleplerle ülkemizin geleceğinin gereklerine uyum sağlayabilen, geleceğin meydan okumalarına karşı hazırlıklı, yenilikçi ve rekabetçi bireylerin topluma kazandırılmasını hedeflemektedir." diye konuştu.

HDP Muş Milletvekili Şevin Coşkun da Gençlik ve Spor Bakanlığının bütçesinde gençlerin taleplerinin dikkate alınmadığını ileri sürerek, "İktidar bu teklifle, değişim ve dönüşümde, arasında toplumun dinamiği olan gençleri, süslü cümlelerle işsizlik, yoksulluk ve belirsizlik üçgenine itmektedir. Öğrenciler, eğitim ve barınma gibi temel haklarının erişiminde ciddi zorluklar yaşamaktadır. Bu öğrencilerin beslenme, barınma gibi sorunlarının çözüme kavuşturulması, sizin bakanlığınızın da sorumluluğundadır." dedi.

- "Spora yatırım, geleceğe yatırımdır"

MHP İstanbul Milletvekili Hayati Arkaz da Gençlik ve Spor Bakanlığının çalışmalarını takdirle takip ettiğini, bir hekim olarak sporun sağlık olduğunu ifade etmek istediğini söyledi.

Sporun, toplumların göz ardı edemeyeceği, kesintiye uğratamayacağı ve vazgeçemeyeceği evrensel, bütünleştirici bir etkinlik olduğunu vurgulayan Arkaz, "Spora yapılan yatırım, geleceğe yapılan yatırımdır. Sağlıklı toplumlar oluşturabilmek, sağlık giderlerini azaltabilmek için her yaşta vatandaşımızı spora özendirici tedbirler almamız gerekmektedir. Gençlerimizi spor yoluyla kötü alışkanlıklardan korumalıyız." ifadelerini kullandı.

Spor faaliyetlerine yönelik atılan adımlarla Türkiye'nin, gençlik ve spor alanında ciddi bir başarı kaydettiğini söyleyen Arkaz, "Öğrencilerimize sağlanan yurt ve kredi imkanlarının genişletilmesi, eğitim alanındaki ilerleyişi daha sağlıklı bir noktaya taşımıştır. Üniversite öğrencilerimizin borçlarının silinen faizleri genç kardeşlerimizin omuzlarından büyük bir yükü kaldırmıştır. Tüm şehir ve ilçelere her spor branşına uygun altyapı tesisleri oluşturulmuştur. MHP ülke için yapılan her olumlu projenin destekleyicisi ve tamamlayıcısı olmuştur." diye konuştu.

CHP Konya Milletvekili Abdüllatif Şener ise Bakanlığın bütçe sunum kitapçığında yer alması gereken bilgiden çok Bakan Mehmet Muharrem Kasapoğlu'nun fotoğrafının yer aldığını, bunun doğru bir yaklaşım olmadığını söyledi.

Kitapçıkta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da birkaç yerde fotoğrafının bulunduğunu ancak bu fotoğraf karelerinin özensiz şekilde kitapçığa yerleştirildiğini belirten Şener, "Sürekli tenkit ettiğiniz muhalefet medyasında bile böyle bir fotoğrafı göremezsiniz. Cumhurbaşkanının hep daha genç, hep daha dinamik görüntülerini ekrana getiriyorlar. Cumhurbaşkanı, bir ülkenin milli birliğini, bütünlüğünü temsil eden isimdir. Bu neyin nesi sayın Bakan. Sizi Cumhurbaşkanına yaptığınız bu davranıştan dolayı protesto ediyorum." dedi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik ve Spor Bakanlığının 2023 yılı bütçesi TBMM TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu