Gillette Milliyet Yılın Sporcusu ödüllerinin jüri toplantısı Barselona'da yapıldı

TAKİP ET

Bu yıl 70'incisi düzenlenen Gillette Milliyet Yılın Sporcusu ödüllerinin jüri toplantısı İspanya'da yapıldı....

Bu yıl 70'incisi düzenlenen Gillette Milliyet Yılın Sporcusu ödüllerinin jüri toplantısı İspanya'da yapıldı.

Organizasyondan yapılan açıklamaya göre bu yıl halk oylamasına sunulacak adayları belirlemek için Milliyet Spor Müdürü Tayfun Bayındır ile P&G Türkiye, Kafkasya ve Orta Asya Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Tankut Turnaoğlu'nun katkılarıyla "Büyük Jüri Toplantısı" Barselona'da gerçekleştirildi.

Toplantıya katılan Demirören Holding Yönetim Kurulu Başkanı Yıldırım Demirören, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) Başkanı ve Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) Asbaşkanı Uğur Erdener, Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tulay, Türkiye Yelken Federasyonu Başkanı Özlem Akdurak, Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu, Türkiye Cimnastik Federasyonu Başkanı Suat Çelen, Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Cengiz Durmuş, eski Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Nihat Özdemir, A Milli Kadın Futbol Takımı Teknik Direktörü Necla Güngör Kıragası ve Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) Başkanı Oğuz Tongsir gibi isimlerin de yer aldığı jüri, belirlenen ön adaylar arasından 7 kategori için seçimini yaptı.

Tankut Turnaoğlu yaptığı açıklamada, spor organizasyonlarına desteklerinden dolayı memnuniyetini dile getirerek, "P&G olarak sporun iyileştirici gücüne inanıyoruz. Ülkemizin geleceğinin parlak olduğuna bu aday listesini gördükten sonra bir kez daha şahit oldum. Kadın sporcuların listede sayıca daha fazla olması bizleri ayrıca gururlandırdı. Ülkemizde spor kültürünün daha da gelişmesi için destek vermeye devam edeceğiz." değerlendirmesinde bulundu.

TMOK Başkanı ve IOC Asbaşkanı Uğur Erdener de anketin önemine vurgu yaparak, "Bu anketin ülkemizde eşine benzerine rastlanmadı. Eminim ki bu gelenek uzun yıllar devam edecek. Emeği geçen diğer herkese de çok teşekkürlerimi sunuyorum." ifadelerini kullandı.

A Milli Kadın Futbol Takımı Teknik Direktörü Necla Güngör Kıragası ise kadın futbolunda son dönemde bir ivme yakaladıklarını aktararak "Kadın takımımız bu dönemde iyi şeyler başarmaya başladı. 6'da 6 yapıp grubumuzdan çıktık. Kalıcı işler yapmak bizim için çok önemli." şeklinde görüş belirtti.

Barselona'da jüriye ev sahipliği yapan eski TFF Başkanı Nihat Özdemir de organizasyonun devamlılığının altını çizerek, "İnşallah 100'üncüsünü de yaparız. Son dönemde de Gillette bu büyük anketi destekliyor." ifadelerini kullandı.


- Yıldırım Demirören: "Daha nice 70. yıllara"

Demirören Holding Yönetim Kurulu Başkanı Yıldırım Demirören çok değerli kişilerle bir arada olduklarını kaydederek, "Milliyet, aile olarak çok değer verdiğimiz bir marka. Adaylara baktığımızda kadınlar her yerde hakim olmuş. Onları ayrıca tebrik ediyorum. Hepimize hayırlı olsun. Daha nice 70. yıllara." şeklinde görüş belirtti.

Demirören ayrıca yoğun iş temposu nedeniyle Beşiktaş ya da Türkiye Futbol Federasyonu başkanlığına aday olmayacağını da açıkladı.

Önümüzdeki günlerde 7 kategoride verilecek ödüllere aday olan isimler ve takımlar, Milliyet gazetesinde ocak ayında halka duyurularak oylamaya açılacak.

Oylama Milliyet gazetesi ve "yilinsporcusu.milliyet.com.tr" üzerinden gerçekleştirilecek.

Gillette&Milliyet Yılın Sporcusu