Göbeklitepe'yi de kapsayan "Taş Tepeler" projesi Polonya'da seminerle anlatıldı

TAKİP ET

UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde kayıtlı Göbeklitepe'yi de kapsayan "Taş Tepeler" projesi, Polonya'nın...

UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde kayıtlı Göbeklitepe'yi de kapsayan "Taş Tepeler" projesi, Polonya'nın başkenti Varşova ile Poznan şehirlerinde düzenlenen seminerle anlatıldı.

Şanlıurfa'da yer alan, dünya üzerindeki ilk yerleşik yaşam örneklerine ev sahipliği yapan ve Göbeklitepe’yi de içine alan "Taş Tepeler"i Polonya'da tanıtmak amacıyla etkinlik düzenlendi.

Türkiye'nin Varşova Büyükelçiliği Kültür ve Tanıtma Müşavirliği ile Türkiye Turizm Tanıtma ve Geliştirme Ajansı (TGA) tarafından organize edilen seminer, Adam Mickiewicz Üniversitesi ev sahipliğinde 18 Nisan'da Poznan’da gerçekleştirildi.

Ayrıca, söz konusu seminer ile fotoğraf sergisi 19 Nisan'da Türkiye'nin Varşova Büyükelçiliği Kültür ve Tanıtma Müşavirliği, TGA ve Varşova Üniversitesi işbirliğinde Varşova’da da açıldı.

Seminere konuşmacı olarak İstanbul Üniversitesi Öğretim Üyesi ve Karahantepe Kazı Başkanı Prof. Dr. Necmi Karul ve Adam Mickiewicz Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Arkadiusz Marciniak katıldı.

Taş Tepeler fotoğraf sergisi iki hafta boyunca Varşova Üniversitesi Merkez Kampüsünde bulunan eski kütüphane binası sergi salonunda ziyaret edilebilecek.

Göbeklitepe Polonya Taş Tepeler