Gölbaşı'nda "Zaferin 99. Yılında Atamızın İzinde" sergisi açıldı

TAKİP ET

ANKARA sAnkara'nın Gölbaşı ilçesinde, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında, "Zaferin 99. Yılında...

ANKARA sAnkara'nın Gölbaşı ilçesinde, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında, "Zaferin 99. Yılında Atamızın İzinde" resim sergisi açıldı.

Zübeyde Hanım Kültür Merkezi Sergi Salonu'nda izlenime sunulan sergide, ressam Nevzat Can'ın Atatürk portrelerinden oluşan eserleri yer alıyor.

Serginin açılışına, Gölbaşı Kaymakamı Erol Rüstemoğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Çetin Güzel, MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya, Belediye Başkanı Ramazan Şimşek, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende konuşan Karakaya, "Türk milleti olarak her birimizin Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e borcu var. O bize, cumhura, millete en büyük eserim dediği Cumhuriyeti emanet etti. Cumhur da bu emaneti aldı ve sahip çıkıyor. İnşallah önümüzdeki yıl 100. yılını kutlayıp Türkiye Cumhuriyeti olarak ikinci yüzyılına devam edeceğiz. Türkiye Cumhuriyeti'ni çok daha ilerlere taşıyarak, tüm dünyada mazlum milletlerin bizden beklediği o ışığı yakacak duruma getireceğiz." ifadelerini kullandı.

Kaymakamı Rüstemoğlu da Cumhuriyetin önemli bir değer olduğunu vurgulayarak, "Bizim en önemli görevimiz de bu değeri gelecek nesillere aşılamaktır." dedi.

Belediye Başkanı Şimşek ise "99 yıldır sönmeyen ışığımız olan Cumhuriyetimizin 99. yıl dönümünü kutluyoruz bugün. Bu ışıkla devam edeceğiz, ona layık olmaya çalışıyoruz." diye konuştu.

Ressam Nevzat Can serginin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

Konuşmaların ardından açılışı gerçekleştirilen sergi, 10 Kasım'a kadar ziyaret edilebilecek.

Ankara Erol Rüstemoğlu Gölbaşı Mevlüt Karakaya Ramazan Şimşek Ressam Nevzat Can