"Gölbaşı'nın 5G'si" projesi tanıtıldı

TAKİP ET

Gölbaşı Belediyesince hazırlanan "Gölbaşı'nın 5G'si" projesi törenle tanıtıldı.Belediye Başkanı Ramazan...

Gölbaşı Belediyesince hazırlanan "Gölbaşı'nın 5G'si" projesi törenle tanıtıldı.

Belediye Başkanı Ramazan Şimşek, canlı yayında kar küreme araçlarına bağlanarak, yol temizleme çalışmalarını katılımcılara izlettirdi.

Törende katılımcılar, VR gözlükleri takarak Tulumtaş Mağarası, Üniversiteler Caddesi, spor ve eğitim merkezlerini sanal ortamda gezme imkanı buldu.

Törene katılan MHP Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Mevlüt Karakaya, "Gölbaşı'nın 5G'si" projesinin, belediye hizmetlerinin pratikleşmesi ve hızlanmasını sağlayan, aynı zamanda bu hizmetlerin maliyetini minimuma düşüren bir uygulama olduğunu söyledi.

Karakaya, şunları kaydetti:

"Türkiye'de 922 ilçe belediyesi içerisinde bunu ilk yapan Gölbaşı Belediyesinin, Cumhur İttifakı'nın bir belediyesi olması da bizi ayrıca gururlandırıyor. Bu projede başta belediye başkanı olmak üzere emeği gecen herkese teşekkür ediyorum. Gölbaşı, 2019 yılında Cumhur İttifakı olarak MHP'den aday gösterdiğimiz Ramazan Şimşek'in görev almasıyla birlikte çok güzel değişim ve gelişmelere sahne oldu. Bu gelişme hala devam ediyor. Konya yolunun alta alınarak, üst yapının birleşmesi ve onun üzerinde şu anda yürütülen Büyük Gölbaşı Projesi şehrin çehresini değiştirecektir. Gölbaşı teknik konularda bu tür akıllı şehir uygulamaları gibi uygulamalarda ve bunun ötesinde çevre düzenlenmesi, gölün temizlenmesi, Millet Bahçesi'nin yapılması yani Gölbaşı, Cumhur İttifakı'nın güçleri birleştirdikten sonra yaptığı hizmetlerin göstergesi olarak ortaya koyabileceğimiz bir yer oldu."

AK Parti Ankara Milletvekili Zeynep Yıldız da Gölbaşı Belediyesinin bir ilki gerçekleştirdiğini belirterek, "Çağımızın en önemli kavramlarından biri sürdürülebilirliktir. Bu noktada da kaynakların etkin kullanımı en temel kavramlardan biridir. Bu noktada nerede ne yapıldığının belirleyen bir projeksiyon kullanmak çok önemlidir. Burada dijitalleşme, en temel meselelerden biridir. Bu noktada çok önemli adımlar atılıyor. Bakanlığımızın sunduğu altyapı sistemiyle belediyemizin akıllı uygulamalarıyla çok değerli bir iş birliği ortaya çıkmış. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz." dedi.

Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek ise projeler üretebilmek için gece gündüz çalıştıklarını vurgulayarak, "Gölbaşı'nın 5G'si ile ilçemizin kapılarını dijital olarak da tüm dünyaya açacağız. Kültürel ve tarihi değerlerinin yanında özellikle son dönemde tüm dünyanın konuştuğu Tulumtaş Mağaramız ile adından söz ettiren ilçemiz, söz verdiğimiz gibi 100. Yılın Model Kenti olma yolunda ilerliyor." diye konuştu.

TÜRKSAT Genel Müdürü Hasan Hüseyin Ertok da konuşmasında, "Dijital dönüşüm, yaşadığımız şehirleri ve belediyelerimizi önemli şekilde dönüştürmektedir. Akıllı şehirler farklı sistemlerin birbirleriyle uyum içinde çalıştığı, vatandaşların hayatlarını kolaylaştıran şehirlerdir. Biz TÜRKSAT olarak bu konuda önemli adımlar atıyoruz. Bakanlıklarımızla koordineli şekilde çalışıyoruz. Gölbaşı'mıza da TÜRKSAT olarak desteğimiz devam ediyor." ifadelerini kullandı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Coğrafi Bilgi Sistemleri Genel Müdürü İsmail Tüzgen de törende konuşma yaptı.

Ankara Gölbaşı Gölbaşı’nın 5G’si Prof. Dr. Mevlüt Karakaya Ramazan Şimşek Zeynep Yıldız