Golf: Azerbaycan Zafer Turnuvası

TAKİP ET

Turnuvanın gala yemeği Bakü'de yapıldı

Türkiye Golf Federasyonu ve Azerbaycan Golf Federasyonu iş birliğiyle gerçekleştirilen Azerbaycan Zafer Turnuvası'nın gala yemeği Bakü'de düzenlendi.

Türkiye Golf Federasyonundan yapılan açıklamaya göre turnuvanın oynanacağı Dreamland Golf Kulübünün davet salonunda düzenlenen gala yemeğine Azerbaycan Spor Bakan Yardımcısı Mariana Vasieleva, Azerbaycan Ekonomi Bakan Yardımcısı Rövneq Abdullayev, Azerbaycan Türkiye Büyükelçisi Cahit Bağcı, Türkiye Golf Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören, Azerbaycan Golf Federasyonu Başkanı Rauf Halilov ve çok sayıda davetli katıldı.

İki ülkenin milli marşının okunduğu açılış töreninde Azerbaycan Golf Federasyonu Başkanı Rauf Halilov, etkinliğe ev sahipliği yapmaktan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Türkiye Golf Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören ise iki ülke arasında uzun yıllar süren dostluğa vurgu yaparak şunları söyledi:

"İki kardeş ülkenin gençlerine golf sporunu sevdirmek ve yaygınlaştırmak amacıyla bir anlaşma imzaladık. İlk adım olarak; bir yıl Azerbaycan'da bir yıl Türkiye'de düzenleyerek geleneksel hale getireceğimiz bir turnuva hedefledik. Bugün olduğu gibi her yıl bu heyecanı sizlerle paylaşabilmeyi ümit ediyorum."

İlk kez düzenlenen turnuvaya Türkiye'den 40, Azerbaycan'dan 32 sporcu katılıyor. İki gün sürecek organizasyon yarın sona erecek.

Azerbaycan Golf Federasyonu Azerbaycan Zafer Turnuvası Türkiye Golf Federasyonu