Güdül'de "Ankara Tiftik Keçisi Yetiştiriciliğinin Geliştirilmesi Projesi" toplantısı

TAKİP ET

Ankara'nın Güdül Belediyesi öncülüğünde ilçede Tiftik keçisinin yaygınlaştırılması ve tiftik yününün işlenmesi...

Ankara'nın Güdül Belediyesi öncülüğünde ilçede Tiftik keçisinin yaygınlaştırılması ve tiftik yününün işlenmesi kapsamında "Ankara Tiftik Keçisi Yetiştiriciliğinin Geliştirilmesi Projesi" toplantısı düzenlendi.

Belediyede düzenlenen toplantıda Belediye Başkanı Muzaffer Yalçın, AA muhabirine, Türkiye genelinde 180 bin civarında tiftik keçisinin bulunduğunu aktardı.

Güdül'de Türkiye'deki toplam tiftik keçisinin yüzde 50'sinin bulunduğunu vurgulayan Yalçın, ilçede tiftik keçisinin yününün sanayide kullanmasını yaygınlaştırmayı amaçladıklarını ifade etti.

Güdül'ü tiftik keçisi üretim merkezine haline dönüştüreceklerini dile getiren Yalçın, şunları kaydetti:

"Tiftik keçisini, yününü, sütünü değerlendireceğiz. Başlattığımız projeyi hayata geçireceğiz. Biz, belediye olarak hayvan sahiplerine öncü olmaya çalışıyoruz. Tiftik keçisine ve yününe devlet oldukça destek sağlıyor. Tiftik keçisinin, yününün ve sütünün, peynirinin değerlendirilmesini çok çok önemsiyoruz."

Toplantıya Ankara Kalkınma Ajansı, Tarım ve Orman Bakanlığı, Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü, Hayvancılık Genel Müdürlüğü uzmanları ile veteriner hekimler ve ziraat mühendisleri de katıldı.


Ankara Güdül tiftik keçisi