GÜNCELLEME - Hizbullah, İsrail'e ait 5 askeri noktaya saldırı düzenledi

TAKİP ET

İsrail ordusu, atılan roketlerin açık alana düştüğünü, Lübnan'da atışların yapıldığı noktanın hedef alındığını duyurdu - İsrail ordusu ile girilen çatışmalarda bir Hizbullah mensubu daha öldü HİZBULLAH'IN İSRAİL'E AİT 2 ASKERİ NOKTAYA DAHA SALDIRI DÜZENLEDİĞİ VE İSRAİL'İN LÜBNAN'DAKİ BAZI HEDEFLERİ VURDUĞU BİLGİSİ EKLENDİ

Hizbullah, Lübnan sınırında İsrail'e ait 5 askeri noktaya saldırı düzenlediğini duyurdu.

Hizbullah, İsrail-Lübnan sınırında yaşanan çatışmalar ve İsrail ordusuna yönelik saldırılarına ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada, İsrail'in sınırdaki "Yiftah", "Ramya" ve "Blida" askeri noktalarının güdümlü füze ve "uygun silahlarla" vurulduğu, "Er-Rahib" ve "Ziryat "askeri noktasının da yarım ton ağırlığındaki "Burkan füzesi" ile hedef alındığı kaydedildi.

Hizbullah ayrıca İsrail ordusuyla girilen çatışmalarda bir mensubunun daha öldüğünü duyurdu.

- İsrail ordusu, Hizbullah'a ait askeri noktayı vurdu

Öte yandan İsrail ordusundan yapılan açıklamada, Lübnan'dan yapılan atışlar nedeniyle ülkenin kuzeyindeki bazı bölgelerde sirenler çaldığı belirtildi.

Atılan roketlerin açık alana düştüğü ve yaralanan olmadığı ifade edilen açıklamada, atışların yapıldığı noktanın İsrail güçlerince hedef alındığı kaydedildi.

Açıklamada ayrıca İsrail ordusuna ait tankın Hizbullah'a ait askeri noktayı vurduğu aktarıldı.

Lübnan-İsrail sınırında 8 Ekim'den bu yana İsrail ordusu ile yaşanan çatışmalarda hayatını kaybeden Hizbullah mensubu sayısı 79'a yükseldi.

Beyrut Lübnan