GÜNCELLEME - İşgal altındaki Batı Şeria'da silahlı saldırıda bir Yahudi yerleşimci öldü

TAKİP ET

ÖLÜM HABERİ, POLİS AÇIKLAMASI VE DETAYLAR EKLENDİ

İşgal altındaki Batı Şeria'nın Eriha kenti yakınlarında düzenlenen silahlı saldırıda bir Yahudi yerleşimci öldürüldü.

İsrail ordu sözcülüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, Batı Şeria'nın merkezindeki Eriha çevresinde yer alan Beit HaArava yasa dışı Yahudi yerleşim yeri yakınında silahlı saldırı düzenlendi.

İsrail acil yardım servisi Kızıl Davud Yıldızı'ndan yapılan açıklamada ise saldırı sonucu bir kişinin ağır yaralandığı ifade edildi.

Açıklamada, bilinci kapalı olduğu belirtilen yaralının ilk müdahalenin ardından Kudüs'te bir hastaneye nakledildiği aktarıldı.

Kudüs'teki Hadassah Hastanesi Sözcülüğü, yaptığı yazılı açıklamada, silahlı saldırıda ağır yaralı olarak hastaneye getirilen 27 yaşındaki İsraillinin tüm çabalara rağmen kurtulamadığını duyurdu.

- Saldırgan üç noktada ateş açtı

İsrail güvenlik güçleri, saldırganın kaçtığı belirtilen Eriha kentinin giriş çıkışlarını tamamen kapattı.

İsrail Polisi Eriha Komiseri Yifta Ori, basına yaptığı açıklamada, saldırganın 1 numaralı otobanın Beit HaArava Yahudi yerleşim yeri yol ayrımında ateş açarak bir kişiyi ağır yaraladığını belirtti.

Saldırganın daha sonra hemen yakındaki ikinci bir yol ayrımına gelerek burada başka bir araca ateş açtığını aktaran Ori, kurşunların otomobilin kapısına isabet ettiğini ve yaralanan olmadığını kaydetti.

Ori, saldırganın daha sonra Eriha girişi yakınlarında bir araca daha ateş açmaya çalıştığını ancak isabet ettiremediğini söyledi.

Saldırganın arabasıyla Eriha kenti içine kaçtığını ve burada arabayı ateşe verdiğini paylaşan Ori, arabanın etrafında "bazı şüpheliler" tespit ettiklerini kaydetti, ancak şüpheli sayısına ilişkin detay vermedi.

Başka bir aracın, saldırganı Eriha kentinin içine götürdüğünü aktaran İsrail Polis Komiseri, olayın işgal altındaki Batı Şeria'nın Eriha bölgesine taşındığı için dosyanın orduya devredildiğini dile getirdi.

Öte yandan, İsrail ordusu ve güvenlik güçlerinin Eriha çevresinde geniş güvenlik önlemi aldığı dikkati çekti.

Bazı trafik ışıklarında bekleyen Yahudi yerleşimcilerin yol kesmeye çalıştığı görüldü.

- İsrail ordusunun 11 Filistinliyi öldürdüğü Nablus baskını

İsrail güçlerinin 22 Şubat'ta Nablus'a birkaç noktadan düzenlediği baskın bölgede gerilimi yeniden tırmandırmıştı.

Nablus'un tarihi Eski Şehir bölgesindeki bir evin etrafını kuşatan İsrail askerleri, baskını protesto eden Filistinlilere gerçek mermiyle müdahalede bulunmuş, biri çocuk, ikisi yaşlı olmak 11 Filistinliyi öldürmüş, 6'sı ağır 100'den fazla Filistinliyi yaralamıştı. İsrail ordusu, haklarında yakalama emri olan silahlı üç Filistinliye operasyon düzenlediğini savunmuştu.

Batı Şeria'nın kuzeyindeki Huvvara beldesinde pazar günü iki Yahudi yerleşimci silahlı saldırıda öldürülmüştü. Akşam saatlerinde yüzlerce Yahudi yerleşimci, İsrail ordusunun gözetiminde Huvvara beldesine gelerek Filistinlilere karşı toplu intikam saldırıları düzenlemişti. Yerleşimciler, beldede onlarca evi ve arabayı kundaklamış, Filistinlilere saldırmış, evlerini taşlamıştı.


Eriha kenti israil Nablus