GÜNCELLEME - İstanbul'da sokağa çıkma kısıtlamasının sona ermesiyle trafik yoğunluğu arttı

TAKİP ET

Kentte zaman zaman yüzde 60'a kadar çıkan trafik yoğunluğu, saat 09.30 itibarıyla yüzde 54 olarak ölçüldü TRAFİK YOĞUNLUĞU VE DİĞER DETAYLAR EKLENDİ

İstanbul'da, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasının sona ermesiyle haftanın ilk iş gününün erken saatlerinde başlayan trafik yoğunluğu devam ediyor.

İçişleri Bakanlığının Kovid-19 salgınıyla mücadele kapsamında kademeli normalleşme sürecinde uygulanacak Haziran Ayı Normalleşme Tedbirleri konulu genelgesi uyarınca Türkiye genelinde 19 Haziran Cumartesi günü saat 22.00 itibarıyla başlayan sokağa çıkma kısıtlaması, saat 05.00'te sona erdi.

Kısıtlamanın sona ermesiyle İstanbul'un her iki yakasındaki ana arterlerde erken saatlerden itibaren trafik yoğunluğu arttı.

15 Temmuz Şehitler Köprüsü ile Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nün Anadolu-Avrupa geçişleri ile D-100 kara yolu ve TEM otoyolunun her iki yakadaki farklı noktalarında yoğunluk yaşanıyor.

Avrupa Yakası'nda D-100 kara yolunun Ankara istikametinde Şirinevler mevkisinden başlayan yoğunluk, Haliç Köprüsü çıkışına kadar devam ediyor.

Yol yenileme ve tramvay alt geçidi yapımının devam ettiği Unkapanı'nda, Taksim istikametine doğru trafikte zaman zaman yoğunluk artıyor.

Anadolu Yakası'nda da özellikle D-100 kara yolu Kartal-Maltepe ile Bostancı-Göztepe kavşakları arasında, TEM otoyolu Sultanbeyli kavşağı ile Çamlıca gişeler arasında da trafikte aksamalar görülüyor.

Haftanın ilk iş gününde işlerine gitmek için toplu taşıma araçlarını kullanan İstanbullar, bazı araç ve duraklarda yoğunluk oluşturdu.

Öte yandan, İstanbul Büyükşehir Belediyesinin (İBB) mobil uygulamasına göre zaman zaman yüzde 60'a kadar çıkan trafik yoğunluğu, saat 09.30 itibarıyla yüzde 54 olarak kayıtlara geçti.