GÜNCELLEME - İstanbul merkezli PKK/KCK operasyonunda 20 zanlı yakalandı

TAKİP ET

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya tarafından duyurulan operasyonda gözaltına alınan şüpheliler arasında HDP İstanbul il ve ilçe yöneticilerinin de bulunduğu belirlendi - Şüpheliler arasında yer alan HDP il yöneticisi M.F'nin öğretmenlik görevinden Kanun Hükmünde Kararname ile ihraç edildiği, PKK'nın dağ kadrosundaki üyelerinin saklanmasına ve yurt dışına çıkmalarına yardımcı olduğu anlaşıldı OPERASYONLA İLGİLİ DETAYLAR EKLENDİ

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya tarafından duyurulan terör örgütü PKK/KCK'ya yönelik İstanbul merkezli operasyonda gözaltına alınan 20 şüpheli arasında Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul il ve bazı ilçelerin yöneticilerinin de olduğu öğrenildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçları Soruşturma Bürosunca başlatılan ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yürütülen çalışmalarda terör örgütü PKK/KCK'nın "KCK/TDÖ" siyasal alan yapılanması içerisinde faaliyet gösterdikleri, tutuklu ile hükümlü örgüt mensupları için yardım topladıkları tespit edilen 26 şüpheliden 20'si düzenlenen operasyonlarla yakalandı.

Gözaltına alınanlar arasında yer alan HDP il yöneticisi M.F'nin öğretmenlik görevinden Kanun Hükmünde Kararname ile ihraç edildiği, terör örgütü PKK'nın dağ kadrosundaki üyelerinin saklanmasına ve yurt dışına çıkmalarına yardımcı olduğu belirlendi.

Gözaltına alınanlar arasında HDP'nin Pendik ilçe yöneticisi O.E, Tuzla ilçe yöneticisi M.A, eski Tuzla ilçe yöneticisi F.S, eski HDP Tuzla ilçe yöneticisi E.G, Bakırköy ilçe yöneticisi G.Y. ve Demokratik Alevi Derneği yöneticisi K.D'nin de bulunduğu öğrenildi.

Yapılan incelemelerde, yakalanan şüphelilerin terör örgütüne katılımları teşvik etmek, cezaevindeki örgüt üyelerinin motivasyonunu yüksek tutmak için mektup yazmak, örgüte finans desteği temin etmek gibi faaliyetlerde bulundukları anlaşıldı.

20 şüphelinin emniyetteki işlemleri sürüyor.

- İstanbul ve Kırklareli'nde adreslere baskın yapıldı

Terör örgütü PKK adına örgüt mensuplarının saklanıp barınabileceği evler oluşturan, örgüt adına finans temininde çalışan ve örgüt adına yurt dışına çıkacak kişilere yardımcı olan zanlıların tespitinin ardından operasyon başlatılmıştı.

İstanbul ve Kırklareli'nde belirlenen adreslere baskın düzenleyen ekipler, 26 şüpheliden 20'sini yakalamıştı.

Operasyonu duyuran İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımda teröristlerin ve onların işbirlikçilerinin "nefeslerini keseceklerini" belirtmişti.

Toplam 20 şüphelinin gözaltına alındığını kaydeden Yerlikaya, "Aziz milletimizin duaları ve destekleriyle, son terörist etkisiz hale getirilesiye kadar mücadelemiz azim ve kararlılıkla devam edecektir." ifadelerini kullanmıştı.

operasyon pkk Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü