GÜNCELLEME - Pendik'te doktora saldıran ve hastanedeki cihazlara zarar veren kişiye ev hapsi cezası

TAKİP ET

ADLİ SÜREÇ VE HAKİMLİK İFADESİ EKLENDİ

İSTANBUL Pendik'teki bir hastanede ameliyattaki babasını görmek isteyerek, bir doktora saldırıp tehdit ettiği ve hastanedeki cihazlara zarar verdiği gerekçesiyle gözaltına alınan hasta yakını, 3 ay ev hapsine çarptırıldı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Fevzi Çakmak Mahallesi Muhsin Yazıcıoğlu Caddesi'ndeki bir hastanede bir kişinin çevreye zarar verdiği ve doktorlara saldırdığı bilgisi üzerine olay yerine intikal edildi.

Yapılan kontrolde, L.A'nın (21) hastanede ameliyat olan babasını görmek istemesi üzerine doktor M.Y.G'yi (30) saldırarak tehdit ettiği ve hastanedeki cihazlara zarar verdiği tespit edildi.

L.A, polis tarafından gözaltına alındı. Emniyetteki işlemleri tamamlanan L.A, Anadolu Adalet Sarayı'na sevk edildi.

Burada savcılıkta ifade veren şüpheli tutuklanması talebiyle hakimliğe gönderildi.

- Şüpheli suçlamayı kabul etmedi

Şüpheli Anadolu 8. Sulh Ceza Hakimliğindeki ifadesinde, doktora karşı herhangi bir kasıtlı harekette bulunmadığını, üzerinde kesici bir aletin de olmadığını belirterek, doktoru "Seni öldürürüm" diye tehdit etmediğini savundu.

Sadece babasını görmek istediğini ifade eden şüpheli, "Doktor bana cevap vermedi. Hemen eline telefonu aldı. Yanında iki hemşire vardı, onlar da telefonlarını ellerine aldılar. Doktor uzaklaşmaya başlayınca ben tekrar arkasından gittim. EKG cihazına tekme atmadım." dedi.

Şüpheli, atılı suçlamayı kabul etmediğini, tutuksuz yargılanmak istediğini dile getirerek, hakimlik aksi bir takdirde karar verecekse hakkında adli kontrol şartı uygulanmasına talep etti.

Hakimlik, şüpheli L.A'nın 3 ay ev hapsi şeklindeki adli kontrol şartıyla serbest bırakılmasına karar verdi.

adli kontrolle serbest doktora saldıır Pendik