GÜNCELLEME - Pendik'te kaza yaptıktan sonra kaçan sürücü tutuklandı

TAKİP ET

SÜRÜCÜNÜN TUTUKLANDIĞI BİLGİSİ VE DETAYLAR EKLENDİ

Pendik'te kaza yaptıktan sonra kaçan ve Bahçelievler'de yolu kapatan polisin aracına çarpmasıyla durdurulan midibüs sürücüsü tutuklandı.

Sürücü Erhan Y. (54), 41 J 4293 plakalı midibüsüyle D-100 kara yolu Pendik mevkisinde, bazı araçlara çarptıktan sonra kaçtı. Bunun üzerine harekete geçen polis ekipleri, sürücünün yakalanması için kaçış güzergahında tedbir aldı.

Ekiplerce, D-100 kara yolu Okmeydanı mevkisinde durdurulmak istenen Erhan Y, kullandığı araçla kaçmaya devam etti. Bahçelievler ilçesi Fetih Caddesi'ne geldiği sırada polis tarafından önü kesilen midibüs, polis aracına çarparak durabildi.

Aracın kapılarını kilitleyen ve inmemekte bir süre direnen sürücü Erhan Y, polis ekiplerinin kademeli olarak güç kullanmasının ardından midibüsten indirilerek gözaltına alındı.

Taksirle yaralamadan 4 suç kaydı bulunan sürücünün olay sırasında aşırı alkollü olduğu tespit edildi.

Erhan Y'nin emniyetteki ifadesinde, Gebze'de ikamet ettiğini belirterek, Bahçelievler'de ikamet eden ve uzun süredir ayrı yaşadığı eşinin hamile olduğunu öğrenmesi üzerine onun yanına gitmek için yola çıktığını söylediği öğrenildi.

Hakkında "trafik güvenliğini tehlikeye sokma", "maddi hasarlı trafik kazası" ve "görevli memura mukavemet" suçlarından işlem başlatılan sürücü, sevk edildiği adli makamlarca tutuklandı.


Bahçelievler minibüs Pendik