GÜNDEM / 1 Kasım 2023

TAKİP ET

ANADOLU AJANSI

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920


1- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Libya Devlet Yüksek Konseyi Başkanı Muhammed Tekale ve İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan ile güven mektubu sunacak Slovenya Büyükelçisi Gorazd Rencelj, Lüksemburg Büyükelçisi Georges Faber ve Finlandiya Büyükelçisi Pirkko Mirjami Hamalainen'i Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde ayrı ayrı kabul edecek.

(Ankara/14.00/15.00/16.00/16.45/17.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)


YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Uluslararası Aile Hukuku Sempozyumu'na katılacak.

(Ankara/09.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Valiliği, AK Parti İl Başkanlığını, Büyükşehir Belediye Başkanlığını ve Müzehhibe Fatma Aydın İmam Hatip Ortaokulunu ziyaret edecek, Türkiye Yüzyılı Kariyer Zirvesi'ne iştirak edecek.

(Kocaeli/12.25-15.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Bakanlığın Başöğretmen Toplantı Salonu'nda düzenlenecek Dilimizin Zenginlikleri Projesi tanıtım programına katılacak.

(Ankara/10.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- TBMM'den

- İYİ Parti ile Saadet Partisinin TBMM grup toplantıları gerçekleştirilecek.

- Genel Kurulda kentsel dönüşüme yönelik kanun teklifi görüşülecek.

- Plan ve Bütçe Komisyonunda Ticaret Bakanlığının 2024 yılı bütçesi ele alınacak.

(TBMM/10.30/09.15/14.00/10.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)


EKONOMİ FİNANS

1- Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Prota Teknoloji Üretim Atölyesi açılış törenine katılacak.

(Ankara/09.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Özbekistan Ulaştırma Bakanı Ilhom Makhkamov ile görüşecek, ardından Özbekistan Cumhuriyeti Hükümeti adına verilen gala yemeğine iştirak edecek.

(Taşkent) (Fotoğraflı-Görüntülü)


DÜNYA DİPLOMASİ

1- Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan ile ortak basın toplantısı düzenleyecek.

(Ankara/12.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- İsrail'in abluka altındaki Gazze Şeridi'ne saldırıları ve insani krize ilişkin gelişmeler takip ediliyor.

(Kudüs/Gazze/Kahire) (Fotoğraflı-Görüntülü)


GÜNCEL

1- Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Diyanet Akademisi'nde Sivil Toplum Kuruluşları ile Filistin İstişare Toplantısı'na katılacak.

(Ankara/10.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)


SPOR

1- Ziraat Türkiye Kupası'nda 3. eleme turuna 23 müsabakayla devam edilecek.

(Fotoğraflı)

2- A Milli Erkek Hentbol Takımı, 2025 IHF Erkekler Dünya Şampiyonası Avrupa Elemeleri 1. tur ilk maçında İtalya'yı konuk edecek.

(Sakarya/19.00) (Fotoğraflı)

3- Voleybol Erkekler AXA Sigorta Şampiyonlar Kupası maçı, geride kalan sezonun lig etabı birincisi Ziraat Bankkart ile kupa şampiyonu Halkbank takımları arasında TVF Başkent Voleybol Salonu'nda oynanacak.

(Ankara/17.30) (Fotoğraflı)

4- Basketbol BKT Avrupa Kupası'nın 5. haftasında Beşiktaş Emlakjet, İtalya'nın Umana Reyer ekibini ağırlayacak.

(İstanbul/20.00) (Fotoğraflı)

5- Basketbol Şampiyonlar Ligi'nin ikinci haftasında; E Grubu'nda Pınar Karşıyaka, Almanya'nın Ewe Baskets Oldenburg ekibini ağırlayacak, G Grubu'nda ise Galatasaray Ekmas, Sırbistan'da İsrail'in Hapoel Bank Yahav takımına konuk olacak.

(İzmir/20.30/Belgrad/20.00) (Fotoğraflı)

6- FIBA Erkekler Avrupa Kupası'nda Manisa Büyükşehir Belediyespor, Portekiz'in Porto, Bahçeşehir Koleji ise Karadağ'ın KK Mornar ekibine konuk olacak.

(Porto/18.30/Bar/20.00)

7- Basketbol FIBA Kadınlar Avrupa Ligi'nin 5. haftasında; B Grubu'nda ÇBK Mersin, İtalya'nın Virtus Segafredo Bologna takımına konuk olacak.

(Bologna/22.30)

8- Basketbol FIBA Kadınlar Avrupa Kupası'nın 4. haftasında; Antalya Büyükşehir Belediyespor Toroslar Basketbol, Fransa'nın Tango Bourges Basket ekibini ağırlayacak. Melikgazi Kayseri Basketbol, Yunanistan'ın Olympiakos; Beşiktaş, Slovakya'nın Slavia Banska Bystrica ve Bursa Uludağ Basketbol, Macaristan'ın NKA Universitas Pecs takımına konuk olacak. Emlak Konut, İsviçre'nin BCF Elfic Fribourg takımını konuk edecek; Galatasaray Çağdaş Faktoring ise Romanya'nın CSM Constanta takımıyla deplasmanda karşı karşıya gelecek.

(Antalya/18.00/Pire/19.30/Banska Bystrica/Pecs/20.00/İstanbul/20.30/Constanta/21.30) (Fotoğraflı)

9- Voleybol Erkekler CEV Kupası 32'li final rövanş maçında Arkas Spor, Hırvatistan'ın Mursa takımını konuk edecek.

(İzmir/19.00) (Fotoğraflı)


***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.

1 Kasım 2023 gündem