GÜNDEM / 12 Aralık 2023

TAKİP ET

ANADOLU AJANSI

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920


1- Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Yatırım Ortamını İyileştirme Koordinasyon Kurulu Toplantısı'na başkanlık edecek.

(Ankara/11.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin Ordu Milletvekili Seyit Torun'un kayınvalidesi Leyla Karaman için Ataşehir Mehmet Uslu Camisi'nde düzenlenecek cenaze törenine katılacak.

(İstanbul/13.04) (Fotoğraflı-Görüntülü)


YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, bakanlık merkez binada Afet Öncesinden Sonrasına Eğitim Projesi tanıtım töreni ile Cinnah Genç Yazarlar Ödül Töreni'ne iştirak edecek.

(Ankara/11.00/13.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- TBMM Genel Kurulunda, Meclis, Kamu Denetçiliği Kurumu, Anayasa Mahkemesi, Sayıştay ve Adalet Bakanlığı ile Dışişleri Bakanlığının bütçeleri ele alınacak.

(TBMM/11.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)


EKONOMİ FİNANS

1- Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Sanayi Odaları Konsey Toplantısı'na katılacak.

(Ankara/14.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Türkiye İstatistik Kurumu, 2022 yılı yenilik araştırması sonuçlarını, ekim ayı dış ticaret endeksleri ile inşaat maliyet endeksi verilerini açıklayacak.

(Ankara/10.00)

3- Hazine ve Maliye Bakanlığı, 5 yıl vadeli devlet tahvilinin yeniden ihraç ihalesi ile 5 yıl vadeli kira sertifikasının doğrudan satışını yapacak.

(Ankara)


DÜNYA DİPLOMASİ

1- Çin Devlet Başkanı Şi Cinping, Vietnam’ı ziyaret edecek.

(Hanoi)

2- Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, ABD'de Başkan Joe Biden ile bir araya gelecek.

(Washington) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- İsrail'in "insani ara"ya son vermesinin ardından abluka altındaki Gazze Şeridi'ne saldırıları ve insani krize ilişkin gelişmeler takip ediliyor.

(Kudüs/Gazze/Kahire) (Fotoğraflı-Görüntülü)


SPOR

1- Süper Lig’de maç sonrası MKE Ankaragücü Kulübü Başkanı Faruk Koca’nın hakem Halil Umut Meler’e saldırısının ardından gelişmeler takip ediliyor.

2- UEFA Şampiyonlar Ligi gruplarında 6'ncı ve son hafta karşılaşmaları başlayacak. Galatasaray, A Grubu'nda Danimarka'nın Kopenhag takımına konuk olacak.

(Kopenhag/23.00) (Fotoğraflı)

3- Basketbol Şampiyonlar Ligi'nin 5. haftasında TOFAŞ, H Grubu'nda Bosna Hersek'in Igokea m:tel takımını ağırlayacak.

(Bursa/20.00) (Fotoğraflı)

4- Basketbol FIBA Kadınlar Avrupa Ligi'nin 9. haftasında Fenerbahçe Alagöz Holding, A Grubu'nda Fransa'nın LDLC ASVEL Feminin ekibiyle deplasmanda karşılaşacak.

(Lyon/22.00) (Fotoğraflı)

5- Voleybol Erkekler CEV Şampiyonlar Ligi'nde Ziraat Bankkart, A Grubu'ndaki üçüncü maçında Yunanistan'ın Olympiakos takımıyla karşı karşıya gelecek.

(Atina/20.00) (Fotoğraflı)

6- Voleybol Erkekler CEV Kupası'nın 8'li final (Son 16) turu ilk maçında Fenerbahçe Parolapara, Hollanda'nın Draisma Dynamo ekibiyle deplasmanda karşılaşacak.

(Apeldoorn/21.30) (Fotoğraflı)


***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.

12.12.2023 gündem