GÜNDEM / 17 Ekim 2023

TAKİP ET

ANADOLU AJANSI

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920


1- TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Zeytinburnu Mozaik Müzesi, "Fahreddin Paşa, Medine Müdafii" Sergisi ve sosyal tesis açılışı ile Marmara Üniversitesi 2023-2024 Akademik Yılı Açılış Töreni'ne katılacak.

(İstanbul/11.00/14.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde 2024 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanun Teklifi Basın Bilgilendirme Toplantısı'na katılacak, TBMM Plan Bütçe Komisyonunda 12. Kalkınma Planı'nı sunacak.

(Ankara/10.00/TBMM/15.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)


YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- TBMM'den

- CHP ve MHP Meclis grup toplantıları düzenlenecek.

- Genel Kurulda, Türk askerinin Irak ve Suriye'deki görev süresinin uzatılmasına ilişkin tezkere ile emeklilere 5 bin lira ödemeyi de içeren Konutların Turizm Amaçlı Kiralanmasına ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi ele alınacak.

(TBMM/13.30/10.45/15.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)


EKONOMİ FİNANS

1- Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Asya Verimlilik Teşkilatı 64. Verimlilik Merkezleri Başkanları Çalıştayı'na katılacak.

(Ankara/10.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Suudi Arabistan Hac ve Umre Bakanı Tevfik er-Rabia ile bir araya gelecek.

(Ankara/11.45) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Hazine ve Maliye Bakanlığı, 2 tahvil ihalesi ile 1 kira sertifikasının doğrudan satışını gerçekleştirecek.

(Ankara)


DÜNYA DİPLOMASİ

1- Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Lübnan Dışişleri ve Göçmenler Bakanı Abdallah Buhabib'in davetine icabetle Lübnan'a resmi ziyarette bulunacak.

(Beyrut) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Hamas'ın askeri kanadı Kassam Tugayları'nın "Aksa Tufanı" saldırısının ardından İsrail ordusunun Gazze Şeridi'ne başlattığı saldırı ve bölgedeki gelişmeler izleniyor.

(Kudüs/Gazze) (Fotoğraflı-Görüntülü)


GÜNCEL

1- Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Suudi Arabistan Hac ve Umre Bakanı Tevfik er-Rabia ile ortak basın toplantısı düzenleyecek.

(Ankara/11.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)


SPOR

1- Futbolda Ziraat Türkiye Kupası 3. eleme turunun kura çekimi, Riva'da bulunan Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri'nde yapılacak.

(İstanbul/14.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- THY Avrupa Ligi'nin 3. haftasında Fenerbahçe Beko, Yunanistan'ın Panathinaikos; Anadolu Efes ise Fransa'nın LDLC Asvel takımını konuk edecek.

(İstanbul/20.15/20.30) (Fotoğraflı)

3- Basketbol Şampiyonlar Ligi'nde normal sezon başlayacak. C Grubu'nda VEF Riga-Darüşşafaka Lassa, E Grubu'nda Pınar Karşıyaka-Filou Oostende maçları oynanacak.

(Riga/19.00/İzmir/19.30) (Fotoğraflı)

4- Vodafone Sultanlar Ligi'nin 2. haftası; Beşiktaş Ayos-VakıfBank, Eczacıbaşı Dynavit-Fenerbahçe Opet, Karayolları-PTT, Kuzeyboru-Türk Hava Yolları ve Aydın Büyükşehir Belediyespor-Çukurova Belediyespor karşılaşmalarıyla başlayacak.

(İstanbul/15.00/18.30/Ankara/17.00/Aksaray/18.00/Aydın/19.00) (Fotoğraflı)


***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.

17 Ekim 2023 gündem