GÜNDEM / 27 Ekim 2023

TAKİP ET

ANADOLU AJANSI

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920


1- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Dolmabahçe Ofisi'nde Somali Cumhurbaşkanı Hasan Şeyh Mahmud ile görüşecek.

(İstanbul/15.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Meclis Plan ve Bütçe Komisyonunda, TBMM'nin 2024 yılı bütçe görüşmelerine katılacak. Komisyonda, Kamu Denetçiliği Kurumu ile Sayıştay'ın bütçeleri de ele alınacak.

(TBMM/10.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, TİSK tarafından düzenlenen "Birlikte Daha Güçlü Bir Gelecek Zirvesi"ne iştirak edecek.

(İstanbul/09.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Cumhuriyetimizin 100. Yılı Resepsiyonu"na katılacak.

(Ankara/19.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)


YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Sakarya Adliyesi temel atma törenine katılacak, Valilik, Büyükşehir Belediyesi, Baro ve AK Parti İl Başkanlığını ziyaret edecek.

(Sakarya/11.00-18.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, DOSD Meram Down Sendromlu Bireyler Yaşam Destek Merkezi'nin açılışına ve UCLG Dünya Konseyi Galası'na katılacak.

(Konya/16.30/17.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Valiliği ziyaret edecek, il eğitim değerlendirme toplantısına katılacak, AK Parti İl Başkanlığına, Büyükşehir Belediyesine ziyaretlerde bulunacak, KODELİ Ödül Töreni'ne katılarak sergiyi gezecek, Gebze 23 Nisan Bilim ve Sanat Merkezi açılış törenine iştirak edecek.

(Kocaeli/09.00-16.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)


EKONOMİ FİNANS

1- Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Almanya Başbakan Yardımcısı, Ekonomi ve İklimi Koruma Bakanı Robert Habeck’in de bulunacağı Türk-Alman Enerji Forumu'na katılacak.

(Ankara/10.40) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Valiliğe ziyarette bulunacak, il değerlendirme ve koordinasyon toplantısına katılacak, sektör paydaşlarıyla toplantı yapacak, AK Parti İl Başkanlığını, Süleymanpaşa Belediyesi Tarım Vadisi'ni ve Trakya Birlik Entegre Tesisi'ni ziyaret edecek.

(Tekirdağ/10.00-18.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Mısır'da temaslarda bulunacak.

(Kahire) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, İzmir Yeni Foça Yat Limanı açılış törenine katılacak, Valiliğe ziyarette bulunarak il koordinasyon toplantısına iştirak edecek, MHP ve AK Parti il başkanlıklarına ziyaret gerçekleştirecek, İzmir Ticaret Odası ekim ayı meclis toplantısına katılacak, Güzelbahçe Yalı Balıkçı Barınağı'nı ziyaret edecek.

(İzmir/11.00-18.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

5- Türkiye İstatistik Kurumu, 2023 yılına ilişkin "bitkisel üretim 2. tahmini"ni yayımlayacak.

(Ankara/10.00)


DÜNYA DİPLOMASİ

1- Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Danimarka Dışişleri Bakanı Lars Lökke Rasmussen ile ortak basın toplantısı düzenleyecek.

(Ankara/16.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- AB Liderler Zirvesi'nin ikinci ve son gün oturumları yapılacak.

(Brüksel) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- İsrail'in abluka altındaki Gazze Şeridi'ne saldırıları ve insani krize ilişkin gelişmeler takip ediliyor.

(Kudüs/Gazze/Kahire) (Fotoğraflı-Görüntülü)


GÜNCEL

1- Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Pamukkale Üniversitesi'nde 2. Uluslararası Serahsi Sempozyumu açılış törenine katılacak.

(Denizli/09.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)


SPOR

1- Trendyol Süper Lig'in 10. haftası; Atakaş Hatayspor-Mondihome Kayserispor ve Kasımpaşa-İstanbulspor maçlarıyla başlayacak.

(Mersin/İstanbul/20.00) (Fotoğraflı)

2- Trendyol 1. Lig'in 10. hafta açılış maçında Astor Enerji Şanlıurfaspor, Bitexen Giresunspor'u ağırlayacak.

(Şanlıurfa/20.00) (Fotoğraflı)

3- THY Avrupa Ligi'nin 5. haftasında Fenerbahçe Beko, deplasmanda Almanya temsilcisi Bayern Münih ile karşı karşıya gelecek.

(Münih/21.30)

4- TFF 3. Lig'de 8. hafta, 3. Grup'ta oynanacak 1 müsabakayla başlayacak.

5- Hentbol Kadınlar Süper Lig'in 8. haftasına Yenimahalle Belediyespor-Aksaray Belediyespor maçıyla devam edilecek.

(Ankara/16.00) (Fotoğraflı)

6- A Milli Kadın Futbol Takımı, UEFA Uluslar C Ligi'nde Lüksemburg ile deplasmanda karşı karşıya gelecek.

(Lüksemburg/20.30)


***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.

27 Ekim 2023 gündem