GÜNDEM / 5 Ocak 2024

TAKİP ET

ANADOLU AJANSI

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920


1- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çırağan Palace Kempinski'de Ortak Paylaşım Forumu'na, Atatürk Havalimanı'nda 6992 polisin göreve başlaması ve 1573 yeni aracın hizmete alım törenine katılacak.

(İstanbul/14.00/16.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tanıtım Toplantısı'na iştirak edecek.

(İstanbul/10.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)


YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, İzmir Adalet Sarayı'nda şehit polis memuru Fethi Sekin ve şehit mübaşir Musa Can'ı anma törenine katılacak.

(İzmir/10.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonunca düzenlenecek Ortak Paylaşım Forumu'na iştirak edecek.

(İstanbul/09.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Nizip Atıksu Arıtma Tesisi'nin açılışı ile Koordinasyon Toplantısı'na katılacak, Nurdağı ve İslahiye'de alan ziyaretlerinde bulunacak.

(Gaziantep/12.00/14.00/17.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, valiliği, belediyeyi ve AK Parti İl Başkanlığını ziyaret edecek, İl Eğitim Değerlendirme Toplantısı'nda yer alacak.

(Sivas/10.30-16.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

5- İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenecek il teşkilat buluşmasına katılacak.

(Bursa/19.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)


EKONOMİ FİNANS

1- Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Yapay Zeka Ekosistem Çağrısı İmza Töreni ile Kordsa Sürdürülebilir İleri Malzemeler Laboratuvarı Açılış Töreni'ne iştirak edecek.

(Kocaeli/10.00/İstanbul/11.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Türkiye-Birleşik Krallık VII. Dönem JETCO Toplantısı ile Türkiye-Birleşik Krallık İş Forumu'na katılacak.

(İstanbul/09.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Akhisar-Gördes Yolu şantiyesinde incelemelerde bulunarak basın açıklaması yapacak, Gediz Köprülü Kavşağı'ndaki inceleme sonrası İl Koordinasyon Toplantısı'na katılacak ve bazı ziyaretler gerçekleştirecek.

(Manisa/10.45-18.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)


DÜNYA DİPLOMASİ

1- İsrail'in abluka altındaki Gazze Şeridi'ne saldırıları ve insani krize ilişkin gelişmeler takip ediliyor.

(Kudüs/Gazze/Kahire) (Fotoğraflı-Görüntülü)


GÜNCEL

1- YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, YÖK ile Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı arasındaki "Uluslararası Bilim İnsanlarının Üniversitelerde ve Savunma Sanayii Şirketlerinde İstihdamı Hakkında İş Birliği Protokolü İmza Töreni"ne katılacak.

(Ankara/10.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)


SPOR

1- Gençlik ve Spor Bakanlığının geleneksel olarak düzenlediği ve her yıl binlerce gencin katıldığı Sarıkamış Şehitlerini Anma Programı, etkinliklerle başlayacak.

(Kars) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Trendyol Süper Lig'de 19. haftanın ilk maçlarında Gaziantep FK ile Siltaş Yapı Pendikspor, Bitexen Antalyaspor ile Corendon Alanyaspor ve Beşiktaş ile Kasımpaşa karşılaşacak.

(Gaziantep/17.00/Antalya/İstanbul/20.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- THY Avrupa Ligi'nin 19. haftasında Anadolu Efes, İspanya'nın Real Madrid ekibine konuk olacak.

(Madrid/22.45) (Fotoğraflı)

4- Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi'nin 15. haftası, Bahçeşehir Koleji-Yukatel Merkezefendi Belediyesi Basket maçıyla başlayacak.

(İstanbul/19.00) (Fotoğraflı)

5- ING Kadınlar Türkiye Kupası Dörtlü Finali'nde final maçı, Fenerbahçe Alagöz Holding ile ÇBK Mersin arasında yapılacak.

(Balıkesir/19.00) (Fotoğraflı)

6- Vodafone Sultanlar Ligi'nin 14. haftası, Karayolları-VakıfBank maçıyla başlayacak.

(Ankara/14.00) (Fotoğraflı)


***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.

5 Ocak 2024 AA GÜNDEMİ