GÜNDEM ÖZETİ / 17 Aralık 2023

TAKİP ET

ANADOLU AJANSI

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920


1- TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Mevlana Kültür Merkezi'nde Sema Ayin-i Şerif Programı'na katılacak.

(Konya/19.00)


YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- TBMM Genel Kurulunda, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığının 2024 yılı bütçeleri görüşülecek.

(TBMM/11.00)


DÜNYA DİPLOMASİ

1- İsrail'in "insani ara"ya son vermesinin ardından abluka altındaki Gazze Şeridi'ne saldırıları ve insani krize ilişkin gelişmeler takip ediliyor.

(Kudüs/Gazze/Kahire)


GÜNCEL

1- Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, "Mazlumlara Dua Filistin'e Vefa" başlığıyla Hz. Yuşa Türbesi ve Camisi'nde düzenlenecek sabah namazı buluşmasına katılacak.

(İstanbul/07.00)


KÜLTÜR SANAT

1- Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Mevlana Kültür Merkezi'nde düzenlenecek "Hz. Mevlana'nın 750. Vuslat Yıl Dönümü Uluslararası Anma Törenleri Şebiarus Programı"na iştirak edecek.

(Konya/18.30)


SPOR

1- Voleybol kadınlarda Çin'de düzenlenen FIVB Kulüpler Dünya Şampiyonası'nın final maçında VakıfBank ile Eczacıbaşı Dynavit karşılaşacak. Üçüncülük maçında ise ev sahibi ülkenin Tianjin Bohai Bank ile Brezilya'nın Dentil Praia ekibi karşı karşıya gelecek.

(Hangzhou/14.30/09.00)

2- Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi'nin 12. haftasına Manisa Büyükşehir Belediyespor-Bursaspor İnfo Yatırım, Galatasaray Ekmas-Bahçeşehir Koleji ve Fenerbahçe Beko-Türk Telekom maçlarıyla devam edilecek.

(Manisa/13.00/İstanbul/15.30/18.00)

3- Türkiye Sigorta Türkiye Basketbol Ligi'nin 15. haftasında 3 maç yapılacak.

4- ING Kadınlar Basketbol Süper Ligi'nin 15. haftası, BOTAŞ-Melikgazi Kayseri Basketbol, Nesibe Aydın-Beşiktaş, Bursa Uludağ Basketbol-Antalya Büyükşehir Belediyespor Toroslar Basketbol ve Galatasaray Çağdaş Faktoring-ÇBK Mersin maçlarıyla tamamlanacak.

(Ankara/14.00/16.00/Bursa/15.00/İstanbul/17.30)

5- Voleybolda AXA Sigorta Efeler Ligi'nin 12. haftasına Hatay Büyükşehir Belediyespor-Fenerbahçe Parolapara, Galatasaray HDI Sigorta-Halkbank, RAMS Global Cizre Belediyespor-Develi Belediyespor müsabakalarıyla devam edilecek.

(Hatay/İstanbul/14.00/Şırnak/16.30)

6- Hentbolda HDI Sigorta Erkekler Türkiye Kupası'nın çeyrek final mücadelesinde Trabzon Büyükşehir Belediyespor ile Beykoz Belediyespor, ikinci maçta karşı karşıya gelecek.

(İstanbul/14.00)


***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.

17 Aralık 2023 GÜNDEM ÖZETİ