GÜNDEM ÖZETİ / 5 Nisan 2023

TAKİP ET

ANADOLU AJANSI

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920


1- Kahramanmaraş merkezli depremlere ilişkin gelişmeler takip ediliyor.


YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Ankara 2 No'lu Barosu'nun, 5 Nisan Avukatlar Günü dolayısıyla Altındağ Kültür Sarayı'nda düzenleyeceği iftara katılacak.

(Ankara/19.23)

2- Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Mamak Seçim Koordinasyon Merkezi'ni, depremzedeleri ziyaret edecek, depremzedelerle iftarda bir araya gelecek, Üreğil Millet Bahçesi Kıl Çadır'da gençler ve kadınlarla buluşacak.

(Ankara/17.00/17.30/19.23/21.00) ​​​​​​​

3- Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Afet Koordinasyon Merkezi'ni, K1 Konteyner Kenti ve esnafı ziyaret edecek, Safvan Bin Muattal Kız Öğrenci Yurdu’nda iftara katılacak.

(Adıyaman/16.00/17.00/18.00/19.00)

4- Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, AK Parti Antalya İl Teşkilatınca Malatya Akçadağ Sosyal Tesisleri'nde düzenlenen iftar programına iştirak edecek.

(Malatya/19.00)

5- TBMM'den

- Genel Kurulda, Kişisel Verileri Koruma Kurulu (KVKK) ile Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) üyeliği için seçim yapılacak, TBMM Amasra Maden Kazası Araştırma Komisyonu raporu görüşülecek.

- İYİ Parti TBMM grup toplantısı yapılacak.

(14.00/10.30)


EKONOMİ FİNANS

1- Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Konya İş Dünyası Buluşması programına katılacak, ardından depremzedelerle iftarda bir araya gelecek.

(Konya/17.15/19.20)

2- Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Lokman Hekim Üniversitesi Sağlık ve İlaç Teknoloji Merkezi Açılış Töreni'ne katılacak.

(Ankara/11.00)

3- Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, tarım sektörü temsilcileriyle toplantı yapacak, Durak Fındık Entegre Fabrikası ile Sakarya Büyükşehir Belediyesi Seracılık ve Mükemmeliyet Merkezi'ni ziyaret edecek.

(Sakarya/13.30/16.30/18.00)

4- Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, İntermodal Taşımacılıkta Demiryollarının Güçlendirilmesi Projesi toplantısına katılacak, ardından Ankara-Sivas Hattı T-15 Tüneli'nde basın açıklaması yapacak, iftar programında işçilerle bir araya gelecek.

(Ankara/10.00/Kırıkkale/18.00/19.20)


DÜNYA DİPLOMASİ

1- Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, NATO Dışişleri Bakanları Toplantısı'nın ikinci günündeki programlara katılacak ve Türk gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtlayacak.

(Brüksel)

2- Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ve Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen Çin'i ziyaret edecek.

(Pekin)


SPOR

1- Futbolda Ziraat Türkiye Kupası'nın tek maç eleme usulüyle oynanan çeyrek final turunda Galatasaray, Medipol Başakşehir'i konuk edecek.

(İstanbul/20.30)

2- Basketbol FIBA Kadınlar Avrupa Kupası Finali'nin ilk maçında Galatasaray Çağdaş Faktoring, Fransa'nın LDLC ASVEL Feminin takımıyla deplasmanda karşılaşacak.

(Lyon/21.00)

3- ING Kadınlar Basketbol Süper Ligi'nin play-off çeyrek final serisinde BOTAŞ ile Emlak Konut üçüncü maçta karşı karşıya gelecek.

(Ankara/17.00)

4- Voleybol Kadınlar CEV Şampiyonlar Ligi yarı final ilk maçında Eczacıbaşı Dynavit, İtalya'nın Igor Gorgonzola takımına konuk olacak.

(Novara/20.00)

5- Voleybol Erkekler CEV Şampiyonlar Ligi'nin yarı final rövanşında Halkbank, Polonya'nın Jastrzebski Wegiel takımıyla deplasmanda karşılaşacak.

(Jastrzebie Zdroj/21.30)

6- Voleybol Alpaslan Endüstri Erkekler 1. Ligi Final Etabı'nın ikinci gününde Saint Joseph-Rest Property Alanya Belediyespor ve Milas Belediyespor-Akkuş Belediyespor karşılaşmaları yapılacak.

(Ankara/14.00/16.30)


***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.

GÜNDEM ÖZETİ