Güney Afrika Cumhurbaşkanı Ramaphosa, İspanya Başbakanı Sanchez'i kabul etti

TAKİP ET

JOHANNESBURG Güney Afrika Cumhurbaşkanı Cyril Ramaphosa, ülkesini ziyaret eden İspanya Başbakanı Pedro Sanchez ile...

JOHANNESBURG Güney Afrika Cumhurbaşkanı Cyril Ramaphosa, ülkesini ziyaret eden İspanya Başbakanı Pedro Sanchez ile bir araya geldi.

Başkent Pretorya'da gerçekleşen görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenlendi.

Ramaphosa, Güney Afrika ile İspanya arasında, ekonomi, eğitim, bilim, teknoloji, savunma ve spor alanlarında önemli iş birliklerinin mevcut olduğunu söyledi.

İspanya'nın ikili ilişkiler ve uluslararası sorunların çözümü konusundaki pozitif yaklaşımını takdir ettiklerini belirten Ramaphosa, Kovid-19 salgını döneminde Afrika ülkelerine gösterdikleri desteklerden ötürü İspanya'ya teşekkürlerini sundu.

Sanchez de Güney Afrika'nın İspanya için küresel anlamda önemli bir ortak olduğunu vurgulayarak, iki ülke arasındaki ilişkileri her alanda derinleştirme niyetinde olduklarını kaydetti.

İspanya'nın Güney Afrika'ya 2 milyar dolarlık yatırım ve finansal destek sağladığına dikkati çeken Sanchez, "Güney Afrika, İspanya'nın Sahra Altında en çok yatırım yaptığı ülke. Ayrıca Afrika kıtasında da en çok yatırım yaptığımız 3. ülke olma özelliği taşıyor. İspanya burada 50 bine yakın doğrudan istihdam sağlıyor" dedi.

Güney Afrika Cumhurbaşkanı Cyril Ramaphosa İspanya Başbakanı Pedro Sanchez