Güney Afrika Cumhuriyeti Büyükelçisi Letsatsi-Duba, ASO Başkanı Ardıç'ı ziyaret etti

TAKİP ET

Güney Afrika Cumhuriyeti Büyükelçisi Dipuo Letsatsi-Duba ve beraberindeki heyet, Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı...

Güney Afrika Cumhuriyeti Büyükelçisi Dipuo Letsatsi-Duba ve beraberindeki heyet, Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Seyit Ardıç'ı ziyaret etti.

ASO'dan yapılan yazılı açıklamaya göre Ardıç, ziyaretteki konuşmasında iki ülke arasındaki ticaret hacmini artırmak için işbirliğine hazır olduklarını bildirdi.

Söz konusu ticaret hacminin çok düşük olduğunu ve bunun artırılması gerektiğini belirten Ardıç, "Ankara, gelişen sanayi altyapısı, üretim kabiliyetiyle Türk sanayisinde öne çıkan şehirlerden birisi haline geldi. Ankara'nın enerji sektörüyle ilgili ciddi potansiyeli var. Bu alandaki firmaların güçleri her geçen gün artıyor ve yurt dışına satışları var. Güney Afrika Cumhuriyeti ile enerji sektörü alanında işbirliğinin geliştirilmesi konusunda her türlü desteğe hazırız." değerlendirmesinde bulundu.

Letsatsi-Duba da Afrika kıtasının 54 ülkeden oluştuğuna ve her ülkenin özel fırsatları olduğuna değindi.

Ülkesinin enerji yatırımlarına ve bu alandaki üretime ihtiyacı olduğunu bildiren Letsatsi-Duba, şunları kaydetti:

"Güney Afrika'nın da dahil olduğu dünyanın en büyük serbest ticaret bölgesinin kurulmasını sağlayan Afrika Kıtası Serbest Ticaret Alanı Anlaşması (AFCFTA) ile Türk sanayiciler, Güney Afrika'da üretim ve yatırım yaparak tüm Afrika'ya hizmet sunabilecektir. Bu anlamda Ankaralı sanayicileri enerji üretimi ve yatırımı konusunda yatırıma davet ediyorum."

Ankara Sanayi Odası Güney Afrika Cumhuriyeti Büyükelçisi Dipuo Letsatsi-Duba Seyit Ardıç ziyaret