Güney Afrika'da Türk Günü ve Türk Yemek Festivali düzenlendi

TAKİP ET

Güney Afrika Cumhuriyeti'nde düzenlenen Türk Günü ve Türk Yemek Festivali'nde, Türk kültürü ve mutfağı tanıtıldı.Türkiye'nin Pretorya...

Güney Afrika Cumhuriyeti'nde düzenlenen Türk Günü ve Türk Yemek Festivali'nde, Türk kültürü ve mutfağı tanıtıldı.

Türkiye'nin Pretorya Büyükelçiliğinin himayesinde, Yunus Emre Enstitüsü (YEE) tarafından Johannesburg'daki Victoria Yards'da düzenlenen festivale, ülkede yaşayan Türkler ve Güney Afrikalılar katıldı.

Türkiye'nin Pretorya Büyükelçisi Ayşegül Kandaş, AA muhabirine, Festivalimiz oldukça başarılı geçti ve tahminimizin üzerinde katılımcı vardı. Özellikle Güney Afrikalılardan Türk mutfağını bilen ya da tanımak isteyen çok sayıda ziyaretçimiz katıldı. dedi.

Büyükelçi Kandaş, Türk kültürüne ilgi duyan, Türkçe öğrenen, Türk yemeği kurslarına katılan ve Türkçe şarkılar öğrenen Güney Afrikalıların da performanslarını izlediklerini belirtti.

Türkiye ile Güney Afrika arasındaki kültürel ilişkileri pekiştirmek adına bu festivalin çok faydalı olduğuna dikkati çeken Kandaş, Bu festival büyükelçiliğimiz ve YEE tarafından ilk kez düzenlendi. Belirli aralıklarla en az yılda bir kere yapmayı düşünüyoruz. diye konuştu.

YEE ülke temsilcisi Abdülaziz Yiğit de Güney Afrika'da yoğun ilginin gösterildiği programda Türk mutfağı, tatlısı, Türk çayı ve kahvesi tanıtıldı. açıklamasında bulundu.

El sanatlarından çeşitli örneklerin de sergilendiğini belirten Yiğit, Türk okçuluğunun da tanıtıldığını ve yoğun ilgi gördüğünü kaydetti.

Festivale, Azerbaycan, Irak ve Kazakistan gibi ülkelerin büyükelçiliklerinden temsilciler aileleriyle katılırken, YEE bünyesinde Türkçe öğrenen kursiyerler, Yunus Emre, Nasrettin Hoca, Karagöz, Hacivat kostümlerini giyerek, önemli şahsiyetlerin tanıtımlarını yaptı.

YEE'de Türkçe eğitimine devam eden Güney Afrikalı öğrencilerin Türkçe şiir okuduğu ve türküler söylediği festivalle ilgili Yiğit, Kültürel bir etkileşimin sağlandığı bu güzel Türk Günü'nde, Güney Afrikalılar ile buluşmaktan memnuniyet duyuyoruz. Türk ürünlerini tanıtan ve programda yer alan Türk firmalarına teşekkür ederim. ifadesini kullandı.