Güney Kore BM Temsilcisi'ne göre, BMGK'nin Kuzey Kore konusundaki sessizliğinden Seul de sorumlu

TAKİP ET

Güney Kore'nin Birleşmiş Milletler (BM) Büyükelçisi Hwang Joon-kook, Kuzey Kore'nin devam eden provokasyonları...

Güney Kore'nin Birleşmiş Milletler (BM) Büyükelçisi Hwang Joon-kook, Kuzey Kore'nin devam eden provokasyonları konusunda BM Güvenlik Konseyi'nin (BMGK) "benzeri görülmemiş" sessizliğinden Seul'ün de sorumlu olduğunu söyledi.

KBS World'ün haberine göre, basın toplantısında konuşan Hwang, Kuzey Kore konusunda yaşanan durumun, Çin'in artan etkisi, ABD'nin BM'deki güvenilirliğindeki son düşüş ve Seul'ün Kuzey Kore ile ilgili konulardaki "pasif yönetimi" dahil olmak üzere çeşitli faktörlerin sonucu olduğuna inandığını belirtti.

Güney Kore BM Temsilcisi Hwang, Kuzey Kore'nin devam eden provokasyonları konusunda BMGK'nin benzeri görülmemiş sessizliğinden Seul'ün de payı olduğunu kaydetti.

Hwang, Çin ve Rusya'nın, Kuzey Kore'nin nükleer sorunu hakkında hatalı iddialarda bulunduğunu; bunların arasında Kuzey Kore'nin, Güney Kore-ABD ortak askeri tatbikatları nedeniyle kıtalararası balistik füzeler fırlattığı ve Pyongyang'ın 2018 ile 2020 arasında nükleer silahlardan arındırma yönünde aktif adımlar atmasına rağmen ABD'nin iyi niyet gösterememesi yönündeki iddiaların da yer aldığını aktardı.

Seul'ün bu tür iddiaları tamamen çürütmeye başladığını ifade eden Hwang, Güney Kore'nin amacının Kuzey Kore'deki insan hakları konusunu BMGK toplantılarında yeniden canlandırmak olduğunu söyledi.

BMGK Güney KORE Kuzey Kore