Güney Kore Devlet Başkanı Yoon, Türkiye'nin Seul Büyükelçiliğini ziyaret etti

TAKİP ET

Güney Kore Devlet Başkanı Yoon Suk Yeol, Türkiye'nin Seul Büyükelçiliğini ziyaret ederek Türkiye'de deprem...

Güney Kore Devlet Başkanı Yoon Suk Yeol, Türkiye'nin Seul Büyükelçiliğini ziyaret ederek Türkiye’de deprem nedeniyle hayatını kaybedenleri andı.

Yoon, Instagram hesabından yaptığı paylaşımda, "Güney Kore, kardeş ülke Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının hüzün ve umutsuzluktan cesaret ve umut ile yükselmesi için yanında olacak." ifadesini kullandı.

Büyükelçiliği ziyaret eden Yoon, yaşanan deprem nedeniyle Türkiye'nin Seul Büyükelçiliğinde açılan taziye defterini de imzaladı.

Yonhap'ın haberine göre, Yoon, Türkiye'nin Seul Büyükelçisi Murat Tamer'e Türk halkının yas sürecini atlatması ve tekrar ayağa kalkması için ülkesinin elinden geleni yapacağını söyledi.

Tamer de Yoon'a ziyareti için teşekkür ederek, "En çok ihtiyacı olduğu zamanda Türkiye'ye yardım eden Güney Kore hükümetine ve halkına karşı kardeşçe bir sevgi duyuyorum. Bu desteği hiçbir zaman unutmayacağım." dedi.

Ayrıca Güney Kore Dışişleri Bakanı Park Jin de büyükelçiliği ziyaret ederek taziye defterini imzaladı.

- Özbek Bakan Umarova da Taşkent Büyükelçiliğine ziyarette bulundu

Özbekistan Okul Öncesi ve Okul Eğitimi Bakanı Hilola Umarova, Türkiye'nin Taşkent Büyükelçiliğinde, Kahramanmaraş merkezli depremlerde hayatını kaybedenler anısına açılan taziye defterini imzaladı.

Umarova, merkez üssü Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri olan ve toplam 10 ili etkileyen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerde hayatlarını kaybedenler için taziyelerini iletmek üzere Türkiye'nin Taşkent Büyükelçiliğini ziyaret etti.

Umarova, Büyükelçilik binasında açılan taziye defterini imzaladı.

Türkiye'nin Taşkent Büyükelçisi Olgan Bekar ile bir araya gelen Umarova, başsağlığı dileklerini iletti ve depremde hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diledi.


Güney KORE Özbekistan