Güney Kore lideri Yoon, tedarik zincirinde ülkesinin önemli ortak olacağını söyledi

TAKİP ET

Güney Kore Devlet Başkanı Yoon Suk YeoI, küresel tedarik zincirinin istikrarı için işbirliği çağrısı yaparak, Güney...

Güney Kore Devlet Başkanı Yoon Suk YeoI, küresel tedarik zincirinin istikrarı için işbirliği çağrısı yaparak, Güney Kore'nin küresel tedarik zincirinde önemli bir ortak olacağını kaydetti.

Yoon, Davos'ta düzenlenen Dünya Ekonomik Forumu'nda (WEF) konuşma yaptı.

Küresel tedarik zincirinin salgın, jeopolitik krizler ve teknolojik rekabet nedeniyle zarar gördüğünü vurgulayan Yoon, bunun aynı zamanda çoklu ticaret sistemini zayıflattığını belirtti.

Yoon, Ukrayna'daki savaşın da tedarik zincirindeki sıkıntıları artırdığını dile getirdi.

"Güvenilir ülkelerle küresel tedarik zincirinin istikrarını sağlayacak, küresel kurallara uygun bir şekilde karşılıklı olarak işbirliği yapacağız." değerlendirmesinde bulunan Yoon, ülkesinin, yarı iletkenler, şarj edilebilir piller, çelik üretimi ve biyoteknolojide dünyanın birinci sınıf üretim teknolojilerine ve üretim yeteneklerine sahip olduğunu aktardı.

Yoon, Güney Kore'nin küresel tedarik zincirinde önemli bir ortak olacağını kaydetti.

İklim değişikliği, enerji güvenliği ve sağlık alanındaki tehditlerle mücadelede küresel işbirliğinin sağlanması gerektiğini ifade eden Yoon, iklim kriziyle mücadele ve enerji güvenliğini güçlendirme konusunda işbirliği çağrısı yaptı.

Güney Kore Devlet Başkanı Yoon, ülkesinin sağlık krizine yanıt verme konusundaki deneyim ve başarılarını paylaşacaklarını kaydederek, "Yeni bulaşıcı hastalıklara yanıt vermek için uluslararası işbirliğine öncülük edeceğiz." ifadesini kullandı.

Serbest ticaret ekonomisinin korunmasının önemini vurgulayan Yoon, "Duvarlar inşa etmek ve korumacılığı artırmak doğru çözüm olamaz." diye konuştu.

Dünya Ekonomik Forumu Güney Kore Devlet Başkanı Yoon Suk YeoI