Hacı Bayram Veli'nin doğduğu ev ve çevresi yenileniyor

TAKİP ET

Altındağ Belediyesince Hacı Bayram Veli'nin doğduğu ev ve çevresi için yenileme çalışması yapıldığı...

Altındağ Belediyesince Hacı Bayram Veli'nin doğduğu ev ve çevresi için yenileme çalışması yapıldığı bildirildi.

Belediyeden yapılan açıklamada, Başkent'in manevi mimarı Hacı Bayram Veli'nin doğduğu ev ve çevresinin tarihi ve kültürel yapısına uygun şekilde inşa edildiği kaydedildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Belediye Başkanı Asım Balcı, ​​​​​​ "Ankara'mızın manevi mimarı Hacı Bayram Veli'nin, Solfasol'de bulunan doğduğu evi ile çevresini ihya ederek, tarihi ve kültürel dokuya uygun bir merkez haline getiriyoruz. Bölgede çalışmalarımız büyük bir titizlikle devam ediyor." ifadelerini kullandı.

Manevi değeri çok büyük olan bu mirasa sahip çıkmanın kendileri için bir görev olduğunu vurgulayan Balcı, "Burası bakıma ve onarıma ihtiyacı olan bir alandı. Bu alana sahip çıkmazsak yok olabilirdi. Buna gönlümüz asla razı olmazdı. Bu nedenle ne gerekiyorsa yapmak için kolları sıvadık. İnşallah Hacı Bayram Veli'nin doğduğu ev ve çevresini yaptığımız çalışma ile ihya edeceğiz." değerlendirmesini yaptı.

Hacı Bayram Veli'nin dünyaya gözlerini açtığı evin çevresinde bulunan metruk yapıların temizlendiğini belirten Balcı, şunları kaydetti:

"Bölge güzel bir görüntüye kavuştu. Sadece Ankara'nın değil, Türk tasavvuf tarihinin en büyük ve en önemli mimarlarından biri sayılan Hacı Bayram Veli'nin dünyaya gözlerini açtığı bu yer bizim için çok değerli bir miras. Eğitim ve kültür çalışmalarının da yapılacağı bölge Hacı Bayram Veli Külliyesi olacak. Bu bölgenin ziyaretçilerin uğrak mekanları arasında yer almasını hedefliyor, bunun için ne gerekiyorsa yapıyoruz."

Altındağ Belediyesi bakım çalışması Hacı Bayram Veli