Hafta sonu İstanbul'da iki ayrı motorsporları organizasyonu düzenlenecek

TAKİP ET

Shell Helix Türkiye Ralli Şampiyonası'nın son yarışı 11-13, Extreme Kupası ise 12-13 Kasım'da koşulacak

ANKARA Shell Helix 2022 Türkiye Ralli Şampiyonası'nın 6. ve son yarışı olan 42. İstanbul Rallisi ile Extreme Kupası hafta sonu İstanbul'da koşulacak.

Türkiye Otomobil Sporları Federasyonundan (TOSFED) yapılan açıklamaya göre, Shell Helix 2022 Türkiye Ralli Şampiyonası, İstanbul Otomobil Sporları Kulübü tarafından 11-13 Kasım tarihlerinde düzenlenecek.

Anadolu yakasında belirlenen 122 kilometresi özel etap toplam 470 kilometre uzunluğundaki parkurda gerçekleştirilecek organizasyonda, 53 ekip ve 106 sporcu iki gün boyunca en iyi dereceyi elde etmek için ter dökecek.

11 Kasım Cuma akşamı saat 19.00'da Viaport Marina AVM'de gerçekleştirilecek start seremonisi ile başlayacak rallinin ilk günü, 12 Kasım Cumartesi günü Oruçoğlu ve Mudarlı etaplarını ikişer kez geçilmesinden oluşacak.

13 Kasım Pazar günü ise Göçbeyli ve Esenceli etaplarını iki kere geçecek olan ekipler, saat 16.45'te Viaport Marina AVM'deki podyumda ödüllerini alacak.

Yarışlar, aynı zamanda Türkiye Historic Ralli Şampiyonası ile Oğuz Gürsel TOSFED Ralli Kupası'na da puan verecek.


- Extreme Kupası heyecanı Pendik'te yaşanacak


Edip Yaşar Kurtoğlu anısına düzenlenen Extreme Kupası'nın üçüncü ayağı ise 12-13 Kasım tarihinde Pendik'de gerçekleştirilecek.

4X4OSM İstanbul Alternatif Doğa Sporları ve Offroad Kulübü tarafından organize edilen yarışlar, Çamlık bölgesinde yapay ve doğal engeller ile hazırlanmış parkurda düzenlenecek.

12 Kasım Cumartesi günü saat 13.00'te Pendik Belediye etabı ile başlayacak olan yarışın ikinci günü, yine aynı bölgede saat 13.00'te başlayacak ve organizasyon saat 17.20'de yapılacak ödül töreniyle son bulacak.


İstanbul Otomobil Sporları Kulübü Shell Helix 2022 Türkiye Ralli Şampiyonası