HAK-İŞ Genel Başkanı Arslan'dan Gazze'ye insani yardım çağrısı:

TAKİP ET

"Mavi Marmara benzeri bir inisiyatifin yola çıkmasını istiyoruz, Mısır ve Ürdün'de kamuoyu oluşturmayı, yardım kampanyası başlatıp yardımları Filistinli kardeşlerimize ulaştırmaya çalışıyoruz"

Görsel Haberler Yayın Yönetmeni Fırat Yurdakul, AA'dan 45 personelin Gazze'de fotoğraf ve video çekerek yaşananları dünyaya aktardığını söyledi.

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırısında AA foto muhabiri Ali Cadallah'ın ailesinden 9 kişinin yaşamını yitirdiğini belirten Yurdakul, Cadallah'ın bir yandan hayatını kaybeden yakınlarının defin işlemleriyle ilgilenirken bombalanan binaların fotoğraflarını paylaşmaya devam ettiğini vurguladı.

Görsellerle insanları bir şeyleri anlatmanın büyük emek istediğini aktaran Yurdakul, bunlar arasında fotoğrafın ise daha büyük emek isteyen bir sanat dalı olduğunu dile getirdi.

HAK-İŞ'in Emek Fotoğrafları Yarışması'nın kıymetli bir etkinliğe imza attığını belirten Yurdakul, yarışmanın düzenlenmesinde emeği bulunanları kutladı.

- "Yarışmaya 1213 fotoğrafla başvuruldu"

HAK-İŞ Kültür-Sanat Komitesi Başkanı Birsen Çiçek Odabaşı, emekle sanatı aynı karede buluşturan faaliyetleri hayata geçirmenin gururunu yaşadıklarını söyledi.

Bir fotoğraf karesinin, saatlerce yapılan konuşmadan, sayfalarca yazıdan ve rapordan daha etkili olduğunu bildiklerini belirten Odabaşı, şunları aktardı:

"Bundan dolayı fotoğraf sanatında emek temalı bakış açısının yaygınlaştırılması için çıktığımız yolda emin adımlarla ilerliyoruz. Bu yıl yarışmamıza emeği merkezine alan 1213 fotoğrafla başvuruda bulunuldu. Yarışmamıza katılan her bir fotoğraf bizim için çok değerli ve büyük bir emeğin ürünüydü. Eserleri bu bilinç ve büyük bir titizlikle inceledik. Bu görüntüler içinden ilk dörde giren eser sahiplerini belirledik. Yarışmamız kapsamında sergilenmeye değer bulunan eserleri de seçkiler kitabımızda bir araya getirdik. Kadrajını emeğe çevirerek çektikleri fotoğraflarla yarışmamıza katılan amatör ve profesyonel tüm katılımcılara teşekkür ediyoruz."

Yarışmada, birinciliğe Ahmet Öner'in "Madenci", ikinciliğe Çiğdem Sorgut'un "Tuğla fabrikası", üçüncülüğe Özlem Dağlı Çelebi'nin "Üzüm pekmezi", HAK-İŞ Özel Ödülü'ne ise Emir Tetik'in "İnşaat işçilerinin ekip çalışması" isimli fotoğrafları değer görüldü. Fotoğrafların sahiplerine ödülleri takdim edildi.

Konuşmaların ardından HAK-İŞ Emek Fotoğrafları Sergisi, Kültür ve Turizm Bakanlığı Telif Hakları Genel Müdürü Ziya Taşkent'in de katılımıyla açıldı.

Emek Fotoğrafları Sergi HAK-İŞ 4. Emek Fotoğrafları Yarışması Ödül Töreni Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları