HAK-İŞ Genel Başkanı Arslan'dan İsrail'in Cenin baskınına tepki:

TAKİP ET

"İsrail'in, Filistin halkına yönelik artık sistematik hale gelen ve her geçen gün dozunu artırarak devam eden saldırılarını güçlü şekilde kınıyoruz" - "HAK-İŞ olarak, Filistinli sivillerin şehit edildiği ve yaralandığı bu acımasız saldırıların derhal sona erdirilmesini istiyoruz"

HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan, İsrail güçlerinin, işgal altındaki Batı Şeria'nın kuzeyinde bulunan Cenin Mülteci Kampı'nda 9 Filistinlinin ölümüne neden olan baskınını kınadı.

Arslan, yaptığı yazılı açıklamada, İsrail'in, Filistin halkı üzerindeki insanlık dışı tahakkümünü sürdürdüğünü belirtti.

"İsrail'in, Filistin halkına yönelik artık sistematik hale gelen ve her geçen gün dozunu artırarak devam eden saldırılarını güçlü bir şekilde kınıyoruz." ifadesini kullanan Arslan, Müslümanlar için mukaddes bir gün olan Regaip Kandilinde, Batı Şeria'daki Cenin Mülteci Kampına gerçek mermi ve göz yaşartıcı gazla saldırı düzenleyen İsrail güçlerinin, 9 Filistinliyi öldürdüğünü kaydetti.

BM verilerine göre, 2022'nin Batı Şeria'da "en kanlı yıl" olarak kayıtlara geçtiğini belirten Arslan, 2023 yılının daha ilk ayında öldürülen Filistinli sayısı dikkate alındığında İsrail devletinin planladığı şiddet ve katliamın net şekilde görülebileceğini bildirdi.

- "İsrail, bu terör eylemlerinin hesabını uluslararası hukuk önünde vermeli"

Arslan, İsrail'in ibadet özgürlüğü, yaşama ve mülkiyet hakkı gaspları ile keyfi tutuklamalarla uluslararası hukuku hiçe saydığını belirtti.

Arslan, şöyle devam etti:

"HAK-İŞ olarak, Filistinli sivillerin şehit edildiği ve yaralandığı bu acımasız saldırıların derhal sona erdirilmesini istiyoruz. İsrail, bu terör eylemlerinin hesabını uluslararası hukuk önünde en ağır şekilde vermelidir. HAK-İŞ olarak, uluslararası toplumu, Filistin halkına yönelik bu saldırılara karşı güçlü bir tepki vermeye ve hesap sormaya davet ediyoruz. BM Güvenlik Konseyi ve BM Genel Kurulunun Filistin ile ilgili aldığı kararları uygulaması konusunda hassasiyet göstermeye ve güçlü bir tavır ortaya koymaya çağırıyoruz."

Başkenti Kudüs olan bağımsız Filistin devleti kuruluncaya kadar her platformdan seslerini duyurmaya devam edeceklerini kaydeden Arslan, Filistin halkının daima yanında olacaklarını belirtti.

Arslan, İslam aleminin, aziz Türk milletinin ve emekçilerin Regaip Kandili'ni tebrik etti.

baskın Cenin mülteci kampı Filistin Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan israil saldırı