HAK-İŞ Genel Başkanı Arslan, ETUC Genel Kurulu'nda konuştu:

TAKİP ET

"Deprem bölgesinde 100 milyar dolarlık kaynağa ihtiyacımız var. Bu kaynakların temin edilmesi hususunda, BM başta olmak üzere bütün dünyanın destek vermesini istiyoruz"

HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan, "Deprem bölgesinde 100 milyar dolarlık kaynağa ihtiyacımız var. Bu kaynakların temin edilmesi hususunda, BM başta olmak üzere bütün dünyanın destek vermesini istiyoruz." ifadelerini kullandı.

HAK-İŞ'ten yapılan yazılı açıklamaya göre, Arslan, Almanya'nın başkenti Berlin'de "İşçiler için adil bir çözüme hep birlikte" temasıyla düzenlenen Avrupa Sendikalar Konfederasyonu'nun (ETUC) 15. Olağan Genel Kurulu'na katıldı.

Burada "Türkiye Özel Gündemi" konulu oturumda konuşan Arslan, 6 Şubat'ta Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremlere değindi.

Depremde 51 bine yakın kişinin yaşamını yitirdiğini anımsatan Arslan, şunları kaydetti:

"Konfederasyonumuzun 100 bin üyesi bu depremden etkilendi. HAK-İŞ mensubu 122 kişi hayatını kaybetti. Depremin ardından bizi yalnız bırakmayan başta ETUC ve Genel Sekreteri Esther Lynch olmak üzere ITUC'un dayanışma yaklaşımını, dayanışmasını çok önemsiyoruz. Bu gerçekten bize büyük bir moral verdi. Büyük bir destekti. Lynch'in Ankara'ya gelerek bizimle ve daha sonra deprem bölgesinde bizzat depremzedelerle buluşması bizim için çok önemli bir adımdı. Bu adımların bundan sonra da devam edeceğinin ifade edilmesi bizi son derece heyecanlandırmıştır."

- "100 milyar dolarlık kaynağa ihtiyaç var"

Arslan, HAK-İŞ'in deprem bölgesindeki üyelerine yaklaşık 260 milyon lira destek sağladığını belirterek, şu ifadeleri kullandı:

"Bütün desteklere rağmen bölgedeki sorunların devasa sorun olması sebebiyle ülkemizin bütün imkanları seferber edilse bile bunlarla mücadelenin ne kadar zor olduğunun farkındayız. Bize verilen bilgiye göre, 100 milyar dolarlık bir kaynağa ihtiyaç var. Onun için bu kaynakların temin edilmesi hususunda, BM başta olmak üzere bütün dünyanın bu konuyla daha çok ilgilenmesini ve destek vermesini istiyoruz. HAK-İŞ olarak, 1 Mayıs 2023'ü deprem bölgesindeki depremzedelerle birlikte karşıladık ve orada etkinliklerimizi yaptık. 8 Mart Dünya Emekçi Kadın Günü'nde yine bölgede kadın emekçilerle buluştuk ve onlarla birlikte bu mücadeleye destek vermeye çalıştık. HAK-İŞ olarak, buradan bir çağrı daha yapmak istiyorum. Bu mücadelede bizimle beraber olun. Hükümetlerinizi, sendikalarımızı, bütün ITUC ve ETUC ailesini bu depremle ilgili daha fazla destek vermeye, daha fazla bizimle dayanışma içerisinde olmaya davet ediyoruz."

Avrupa Sendikalar Konfederasyonu ETUC Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan