Hamas: Kahire görüşmeleri İsrail ile uzun süreli bir ateşkesi kapsamıyor

TAKİP ET

Hamas, Mısır'ın daveti üzerine Kahire'de yapılan görüşmelerin "İsrail ile uzun süreli bir ateşkesi...

Hamas, Mısır'ın daveti üzerine Kahire'de yapılan görüşmelerin "İsrail ile uzun süreli bir ateşkesi kapsamadığını" açıkladı.

Hamas Sözcüsü Hazım Kasım, görüşmelere dair AA muhabirine açıklamada bulundu.

Kasım, ateşkes konusuna ilişkin "Kahire görüşmelerinde uzun süreli bir ateşkesin ele alındığına yönelik haberler asılsızdır." dedi.

Hamas Sözcüsü, görüşmelerde "İsrail'in, Kudüs ve işgal altındaki Batı Şeria'da yaşayan Filistinlilere devam eden saldırılarının yanı sıra kutsal mekanlara yönelik ihlalleri ve işgal politikalarıyla mücadelenin ele alındığını" belirtti.

Kasım, İsrail'in, kutsal mekanlara, Mescid-i Aksa'ya ve Filistinlilere yönelik saldırılarıyla bölgedeki gerilimi devamlı bir şekilde tırmandırdığını aktardı.

Mısır'daki görüşmelerin başlamasının ardından bölge medyası, Filistin ile İsrail'in "Gazze’de uzun vadeli bir ateşkes" için bir araya geldiğini yazmıştı.

Filistin Başbakanı Muhammed Iştiyye'nin 3 gün süren Mısır ziyaretinin ardından Hamas ve İslami Cihad Hareketi yetkilileri 1 Haziran'da Kahire'de görüşmelere başlamıştı.

Hamas heyeti, Mısırlı yetkililerle yürüttükleri görüşmelerin ardından 5 Haziran’da Gazze'ye dönmüştü.

Yetkililerin, Kahire'de "Gazze ile ilgili ekonomik meseleleri, Mısır ile karşılıklı ticareti ve Gazze Şeridi'nde devam eden Mısır projelerini" görüştüğü açıklanmıştı.

Gazze Şeridi’nde iki milyondan fazla Filistinli, 2007'den bu yana İsrail'in uyguladığı abluka nedeniyle kötü yaşam koşulları altında hayatını sürdürüyor.

Filistin Hamas israil